obchodné

Ako získať peniaze na trhu práce pre vaše podnikanie

Ako získať peniaze na trhu práce pre vaše podnikanie

Video: Odkiaľ získať lacné peniaze pre podnikanie? 2024, Júl

Video: Odkiaľ získať lacné peniaze pre podnikanie? 2024, Júl
Anonim

Dotáciu na začatie podnikania môžete získať v Centre zamestnanosti. Aby ste to mohli urobiť, musíte mať pre svoj budúci podnik štatút nezamestnaného a podnikateľský plán. Výška dotácie v roku 2012 je 58 800 rubľov.

Image

Budete potrebovať

cestovný pas, osvedčenie o vzdelaní, DIČ, pracovný zošit, SNILY, osvedčenie o priemernej mzde za posledné 3 mesiace, podnikateľský plán.

Návod na použitie

1

Najprv sa musíte zaregistrovať v centre zamestnanosti. Na to budete potrebovať nasledujúce dokumenty: cestovný pas, doklad o vašom vzdelaní, DIČ, záznam o zamestnaní, SNILY, osvedčenie o priemernej mzde za posledné 3 mesiace od zamestnávateľa.

2

Veľké problémy sa často vyskytujú práve pri poskytovaní platového osvedčenia. Musí byť zriadené pracovným strediskom vzorky, vyplnené na osobitnom formulári a musí obsahovať určité podrobnosti. Konkrétne v pravom hornom rohu názov organizácie, podrobnosti, adresa. Nasleduje podpis hlavného účtovníka a vedúceho organizácie. V prípade, že v štáte podniku nie je funkcia hlavného účtovníka, musí ho vedúci podpísať s poznámkou o konaní.

3

Najťažším krokom je vypracovanie podnikateľského plánu dotácie. V ňom by ste mali opísať myšlienku vášho budúceho podnikania, za ktorú sa peniaze minú. V obchodnom pláne musíte uviesť finančné výpočty a ukazovatele ziskovosti, návratnosti.

4

Pri príprave finančných dokumentov môžete kontaktovať špecializované spoločnosti. Za poplatok vám pomôžu a vypočítajú všetky finančné ukazovatele vašich budúcich aktivít. Pri tvorbe nových pracovných miest napíšte v obchodnom pláne, ako rýchlo chcete a dokážete sa rozbiť. Na strane výdavkov uveďte, že dotácia sa použije na fixný alebo hmotný majetok a nie na nájom alebo reklamu.

5

Po vypracovaní obchodného plánu ho budete musieť pred komisiou chrániť.

6

Ak pre vás všetko fungovalo a vy ste dokonale obhajovali svoj obchodný plán, otvorte IP alebo LLC. Všetky náklady na otvorenie bude tiež hradené centrom zamestnanosti.

7

Získanie dotácie zvyčajne trvá 1 až 6 mesiacov. A 3 mesiace po prijatí musíte podať správu o svojich nákladoch na dotácie.

ako zarobiť peniaze na burze

Odporúčaná