Obchodné riadenie

Ako získať pôžičku na založenie malej firmy

Ako získať pôžičku na založenie malej firmy

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl

Video: Ako fungujú investície a prečo by mal každý investovať? 2024, Júl
Anonim

Mnoho začínajúcich podnikateľov potrebuje pôžičku na otvorenie podniku. Zároveň nie je ľahké získať peniaze na pôžičky v systéme malých podnikov, pretože mnoho bánk považuje za veľmi riskantné požičiavať pôžičky nepracujúcim spoločnostiam. Ak však vyberiete banku kompetentnejšie a poskytnete všetky potrebné dokumenty na získanie úveru, je veľmi pravdepodobné, že budete mať pozitívny výsledok.

Image

Návod na použitie

1

Určite výšku úveru, ktorý potrebujete na založenie malej firmy. Za týmto účelom si vezmite obchodný plán ako základ. Približne výpočty by sa mali odzrkadliť. Preto sa spoliehajte na to, vykonajte všetky potrebné výpočty a začnite hľadať vhodné banky, ktoré vám môžu poskytnúť toto množstvo peňazí.

2

Požiadajte o radu odborníka vo Vami vybranej banke. Najlepšie je písať žiadosti o úver do niekoľkých najvhodnejších bánk súčasne. Niektoré banky pre vás nemusia byť po konzultácii spravidla správne a ostatné dokumenty môžete bezpečne odovzdať.

3

Poskytnite banke potrebný balík dokumentov. Najčastejšie na získanie úveru na založenie malého podniku je potrebné zhromaždiť nasledujúce dokumenty: - dôkaz o vykonávaní podnikateľského projektu (podnikateľský plán, licencia - ak máte); - osvedčenie o pozitívnej úverovej histórii dlžníka alebo o jeho neprítomnosti (tento dokument sa nevyžaduje, pretože takmer všetky banky budú nezávisle overovať vašu úverovú históriu), - doklady o kolaterále (môžu to byť doklady potvrdzujúce vaše vlastníctvo bytu alebo auta), - váš pas, DIČ.

4

Nájdite ručiteľov. Upozorňujeme, že to zvýši vaše šance na získanie úveru. Najlepšie je, ak nájdete dvoch spoľahlivých a stabilných ľudí.

5

Zhromaždené dokumenty, najmä podnikateľský plán, venujte najväčšiu pozornosť. Banky vo väčšine prípadov odmietajú získať pôžičku práve preto, že podniky nie sú schopné pozitívne analyzovať svoju súčasnú pozíciu v budúcej spoločnosti a poskytnúť dostatočne jasnú odpoveď na jej budúci vývoj. Váš obchodný projekt by mal ukázať nielen spôsoby úspešného otvorenia firmy, ale aj všetky možné riziká a zásady prekonania takýchto krízových situácií.

Odporúčaná