obchodné

Ako získať lekáreň

Ako získať lekáreň

Video: Lekáreň Dr.Max - Odovzdávanie 5 x ŠKODA SCALA výhercom súťaže 2024, Júl

Video: Lekáreň Dr.Max - Odovzdávanie 5 x ŠKODA SCALA výhercom súťaže 2024, Júl
Anonim

Pre podnikateľov, ktorí predávajú lieky a zdravotnícky materiál, sa vyžaduje licencia na lekárne. Získanie takejto licencie je možné na základe určitých požiadaviek, ktoré by mali byť známe každému, kto sa rozhodol zapojiť sa do tohto druhu činnosti.

Image

Návod na použitie

1

Federálny zákon o licencovaní určitých druhov činností stanovuje, že maloobchod s farmaceutickými výrobkami podlieha povinnej licencii. Medzi organizácie, ktoré spadajú pod túto podmienku, patria lekárne: lekárne, drogérie a lekárne.

2

Rozdiel je v tom, že lekárne a lekárne môžu vyrábať lieky na lekársky predpis a bez nich - ak existuje oddelenie výroby. Lekárne môžu uvoľňovať iba hotové lieky.

3

Povolenie na lekáreň v moskovskom regióne vydáva ministerstvo zdravotníctva tohto regiónu. V Moskve udeľuje licencie Ministerstvo zdravotníctva mesta. Podmienky získania licencie od času predloženia dokumentov sa môžu líšiť v závislosti od konkrétneho regiónu. Licencia je platná päť rokov.

4

Buďte pripravení na odborné posúdenie na mieste zdravotným orgánom. Kontrola sa vypracuje na základe príslušného aktu o preskúmaní.

5

Povolenie na lekáreň sa vydáva na adresu konkrétnej farmaceutickej organizácie. Okrem podkladových dokumentov sa budú vyžadovať aj dokumenty pre odborníkov (farmaceutov, farmaceutov) vrátane ich pracovných kníh. Skúsenosti odborníkov nemôžu byť kratšie ako tri roky.

6

Nájom (podnájom) priestorov, ktoré sa podieľajú na licencovaní, by sa mal náležite zaregistrovať. Osvedčenia o vlastníctve prenajímateľa sa musia predložiť aj v balíku dokumentov. Udeľovanie licencií predpokladá prítomnosť orgánov hygienickej kontroly.

7

Priestory, ktoré sa majú využívať na lekárenskú činnosť, by mali byť samozrejme vybavené špeciálnym lekárenským nábytkom a chladiacimi jednotkami. Priestory by mali zodpovedať typu farmaceutickej organizácie.

8

Najbežnejším typom licencie je bodová lekáreň. Jeho plocha môže byť ľubovoľná. Hlavnou podmienkou je dostupnosť potrebných priestorov, ako sú obchodné poschodie, miestnosť na skladovanie drog, miestnosť pre zamestnancov, hygienická jednotka a recepcia. Minimálna veľkosť oblasti, ktorá umožňuje umiestniť pomenované priestory, je asi 20 metrov štvorcových.

9

Lekáreň zase môže zaberať iba niekoľko metrov štvorcových a môže sa napríklad nachádzať na území obchodného centra. Tu bude možné predávať iba hotové výrobky a výrobky osobnej starostlivosti.

10

Ak chcete získať licenciu lekární bez zbytočných problémov a oneskorení, mali by ste vyhľadať pomoc profesionálnych právnikov. Kvalifikovaní odborníci budú schopní vysvetliť postup získania licencie, vlastnosti licencovania pre tento druh činnosti a pomôžu pripraviť potrebné dokumenty na overenie licencie.

  • Lekáreň, lekáreň
  • farmaceutická licencia

Odporúčaná