obchodné

Ako získať licenciu na osobnú dopravu

Ako získať licenciu na osobnú dopravu

Video: Osvedčenie a skúška k vedúcemu dopravy v cestnej doprave 2024, Júl

Video: Osvedčenie a skúška k vedúcemu dopravy v cestnej doprave 2024, Júl
Anonim

Akákoľvek preprava si vyžaduje určité úradné povolenie štátnych orgánov na vykonávanie tohto druhu činnosti. Takéto povolenie má vydať osobitnú licenciu, ktorá oprávňuje na prepravu. Licencia sa spravidla vydáva na určité obdobie (5 rokov) a po uplynutí tejto doby sa musí bezpodmienečne obnoviť. Licenciu na vozidlá, ktoré používate na prepravu, môžete získať, aj keď tieto vozidlá nie sú vo vašom vlastníctve a práve si ich prenajmete.

Image

Budete potrebovať

  • - základné dokumenty organizácie;

  • - dokumenty na prepravu;

  • - nájomná zmluva;

  • - bankové údaje, kontakty.

Návod na použitie

1

Zhromažďovať všetky základné dokumenty organizácie, ktorá sa chystá otvoriť licenciu na prepravu cestujúcich. Zoznam takýchto dokumentov obsahuje:

- charta organizácie, ako aj všetky druhy zmien a dodatkov k tomuto typu dokumentov, ich čísla a osvedčenia o registrácii;

- osvedčenie o štátnej registrácii tejto právnickej osoby;

- dokument daňového úradu, v ktorom je uvedená registrácia právnickej osoby;

- osvedčenie o registrácii právnickej osoby v Jednotnom štátnom registri právnických osôb (požadované iba pre organizácie, ktoré boli zaregistrované pred 1. júlom 2002);

- výpis zo štátneho registra právnických osôb;

- rozhodnutie týkajúce sa vymenovania vedúceho;

- dohoda potvrdzujúca skutočnú adresu podniku, ako aj prenájom vozidla (ak je vozidlo prenajaté);

- doklady preukazujúce totožnosť zodpovednej osoby a potvrdzujúce skutočnosť, že osoba je zodpovedná (pracovný zošit a pracovná zmluva, osvedčenie potvrdzujúce odbornú činnosť v oblasti motorovej dopravy, osvedčenie o bezpečnosti cestnej premávky a pas).

2

Pripravte všetky dokumenty pre vodičov, ktorí budú prepravovať cestujúcich. Balík takýchto dokladov obsahuje vodičský preukaz, lekárske osvedčenie, záznam o zamestnaní, pracovnú zmluvu a dokumenty potvrdzujúce vodičské skúsenosti v kategórii „D“ (najmenej 3 roky).

3

Vydávať všetky doklady na prepravu (politika OSAGO. Technický pas, osvedčenie TRP, osvedčenie o štátnej registrácii vozidla, nájomná zmluva) a údaje o cestovnom pase majiteľa autobusu (v prípade prenájmu).

4

Zhromažďovať dokumenty obsahujúce informácie o prítomnosti v organizácii hlavného účtovníka zodpovedného za dopravu a informácie o samotnom správcovi. Tiež vytlačte bankové údaje a všetky kontakty na spoločnosť.

5

Uzavrieť dohodu o parkovaní vozidiel, dohodu medzi spoločnosťou na prepravu cestujúcich a spoločnosťou, ktorá bude pred letom kontrolovať vodičov, ako aj dohodu o údržbe autobusov a kópií preukazov (osvedčení) o práve vykonávať tieto druhy činností organizáciami, s ktorými sa uzatvárajú dohody, priložiť tieto dokumenty a všetky platené potvrdenky.

6

Obráťte sa na Federálnu službu pre dohľad nad dopravou v Rusku a poskytnite zoznam zozbieraných dokumentov.

dokumenty na prepravu osôb

Odporúčaná