management

Ako získať pas

Ako získať pas

Video: TŘI TAJEMSTVÍ: JAK ZÍSKAT ÚZKÝ PAS? 2024, Júl

Video: TŘI TAJEMSTVÍ: JAK ZÍSKAT ÚZKÝ PAS? 2024, Júl
Anonim

Existujú dva hlavné typy prepravných licencií: licencie na nákladnú dopravu a licencie na osobnú dopravu. Licencia na osobnú dopravu je úradným povolením na činnosti v oblasti osobnej dopravy. Ak vaša spoločnosť bude vykonávať cestnú prepravu cestujúcich na komerčnom základe, na ktorej je umiestnených viac ako 8 miest na sedenie pre cestujúcich, musíte takúto licenciu získať.

Image

Návod na použitie

1

Ak chcete získať licenciu na prepravu cestujúcich, kontaktujte Federálnu službu pre dohľad v oblasti dopravy. Licencia je platná 5 rokov, po uplynutí tohto obdobia požiadajte o obnovenie licencie. Upozorňujeme však, že licenčný preukaz pre každý autobus platí 1 rok. Môžete získať licenciu na vozidlá. Aj keď preprava nie je vo vašom vlastníctve, ale jednoducho prenajatá.

2

Za účelom získania licencie na osobnú dopravu zbierať základné dokumenty organizácie, a to: charta, osvedčenie o štátnej registrácii právnickej osoby, osvedčenie o registrácii právnickej osoby na daňovom úrade, osvedčenie o registrácii v zjednotenom štátnom registri právnických osôb (pre registrované organizácie) do 01.07.02 g), výpis z Jednotného štátneho registra právnických osôb, rozhodnutie o vymenovaní vedúceho organizácie, zmeny, dodatky k charte právnickej osoby s uvedením mena a osvedčenia o ich právnickej osobe registrácia, ako aj prenájom skutočnej adresy spoločnosti, dokumenty pre zodpovednú osobu. Patria sem: pracovná kniha (pracovná zmluva), osvedčenie o odbornej spôsobilosti v oblasti motorových vozidiel a osvedčenie o bezpečnosti na cestách

3

Pripravte dokumenty pre vodičov, ktorí budú vykonávať prepravu. Pripravte si nasledujúce dokumenty: lekárske osvedčenie, vodičský preukaz, pracovnú knihu, ako aj dokumenty, ktoré potvrdzujú prax vodiča kategórie „D“ po dobu najmenej 3 rokov.

4

Vydávať prepravné doklady, konkrétne: poistenie CTP, cestovný pas TRP, cestovný pas, osvedčenie o registrácii vozidla, ak sa autobus prenajíma, pripraviť cestovné pasové údaje jeho vlastníka alebo nájomnú zmluvu.

5

Okrem toho pripravte ďalšie dokumenty. Informácie o vedúcom organizácie, jej hlavnom účtovníkovi zodpovednom za prepravovanú osobu, pripravujú tiež informácie o samotnej organizácii, kde budú uvedené bankové údaje, ako aj všetky kontakty. Okrem toho pripravte zmluvu o parkovaní vozidla (priložte adresu na parkovanie a platené potvrdenky), dohodu medzi vami a spoločnosťou, ktorá bude vykonávať lekárske prehliadky vodičov pred začatím cesty (priložte preukaz na právo vykonávať také oprávnenie), dohodu o údržbe vozidiel (priložte kópiu osvedčenia o zhode).

získanie licencie na prepravu

Odporúčaná