obchodné

Ako získať individuálnu podnikateľskú politiku

Ako získať individuálnu podnikateľskú politiku

Video: Typy kontroverzných podnikateľov | ft. Števo Martinovič | Zmudri 2024, Júl

Video: Typy kontroverzných podnikateľov | ft. Števo Martinovič | Zmudri 2024, Júl
Anonim

Po registrácii samostatného podniku bude musieť začínajúci podnikateľ vypracovať novú zdravotnú poistnú zmluvu. Je potrebné to urobiť, pretože bez tohto dokumentu vám v žiadnom zdravotníckom zariadení nebude poskytnutá pomoc.

Image

Návod na použitie

1

Kontaktujte miestny fond zdravotného poistenia. (TF OMS). Poskytnite v tejto organizácii originálny pas, DIČ a osvedčenie o registrácii. Kópie dokumentov sú voliteľné, dajú sa odstrániť na mieste.

2

Uzatvorte dohodu s fondom a pozorne si prečítajte všetky navrhované podmienky. Získajte certifikát registrácie v TF OMS, ktorý vám pomôže získať politiku.

3

Kontaktujte poisťovňu, ktorá obsluhuje vaše územie (v mieste registrácie alebo skutočného pobytu). Vezmite si so sebou pas, osvedčenie o dôchodkovom poistení (SNILS) a doklad prijatý v TF OMS. Tento dokument musíte vyhotoviť vopred, aby ste ho mohli dať zamestnancom poisťovacieho fondu. Nezabudnite, že v prípade poškodenia alebo straty politiky budete musieť znova predložiť tento oficiálny dokument. Ak zmeníte svoje priezvisko, krstné meno alebo miesto trvalej registrácie, bude potrebné znovu vydať tento certifikát a samotnú politiku. Získajte pravidlá MHI a zaregistrujte ich na mestskej klinike.

4

Uzavrieť dohodu s Fondom sociálneho poistenia - fondom sociálneho poistenia a pravidelne pravidelne prevádzať peniaze na jeho účet. Deje sa tak tak, že v prípade choroby by bolo možné získať platenú zdravotnú dovolenku. Osvedčenie o zdravotnom postihnutí vám však bude vyplatené, iba ak ste fond pravidelne platili do šiestich mesiacov.

5

Zistite všetky poistné podmienky. Podľa zákona sa tehotenstvo vzťahuje aj na poistné udalosti, takže ak včas uzavriete dohodu s týmto fondom, získate právo na poberanie dávok starostlivosti o dieťa až do dosiahnutia veku jedného a pol roka. Nie každý o tom vie a často zostávajú tehotné ženy so statusom IP bez štátnej podpory.

Odporúčaná