rozpočtovanie

Ako vypočítať maržu produktu

Ako vypočítať maržu produktu

Video: Návod na Výpočet Zisku Produktov na Amazone 2024, Júl

Video: Návod na Výpočet Zisku Produktov na Amazone 2024, Júl
Anonim

Nie je žiadnym tajomstvom, že cena tovaru v maloobchode je iná ako veľkoobchod. Veľkoobchodná a maloobchodná cena sa zase líši od kúpnej ceny atď., A to až do výšky ceny tovaru. V tejto súvislosti vyvstáva jednoduchá ľudská otázka: aká je rezerva? Ako vypočítať označenie produktu?

Image

Návod na použitie

1

Výpočet tohto všetkého je samozrejme skutočný, ale s mnohými výhradami. Najprv musíte vedieť, že obchodné rozpätie sa líši v závislosti od smeru činnosti, tj od druhu predaného tovaru. Napríklad sa neplatí prémia za alkohol nižšia ako 30%. Pokiaľ ide o jedlo, tu môžeme s istotou hovoriť o obchodnej marži 25% a pre veľkoobchodníkov - 10%.

2

Podľa štatistík sa marža za tovar v maloobchodných reťazcoch v minulom roku pohybovala od 16 do 30%.

3

Berúc do úvahy vyššie uvedené informácie, môžete použiť základné výpočty pomocou kalkulačky a odpočítať odhadovanú výšku úroku z kúpnej ceny. Takto získate kúpnu cenu, ktorá je bližšie k cene tovaru. Majte na pamäti, že čím väčší maloobchodný reťazec, tým nižšia obchodná marža, a naopak, čím menší je predajca, tým vyššia je marža.

4

Ideálnou možnosťou na výpočet obchodnej marže je metóda, keď je známa kúpna cena. Potom odpočítate kúpnu cenu od kúpnej ceny a získate prirážku v absolútnom vyjadrení alebo len v peniazoch. Aby ste pochopili percentuálny ekvivalent obchodného príspevku, zoberte kúpnu cenu a rozdeľte ju na nákupnú cenu. Odpočítajte jednotku a vynásobte 100. Tentokrát máte výpočet značky v relatívnom vyjadrení.

5

Teraz máte k dispozícii sadu nástrojov, pomocou ktorých je možné nezávisle vypočítať obchodné rozpätie

Odporúčaná