Obchodné riadenie

Ako organizovať skladový proces

Obsah:

Ako organizovať skladový proces

Video: Efektivní řízení skladu 1. část – Skladové procesy a příjem na sklad 2024, Júl

Video: Efektivní řízení skladu 1. část – Skladové procesy a příjem na sklad 2024, Júl
Anonim

Činnosti na organizáciu skladového procesu - ustanovujú opatrenia na zlepšenie kvality skladových operácií. Správnou organizáciou činnosti skladu je zníženie nákladov na prácu a materiálu.

Image

Návod na použitie

1

Čo ovplyvňuje správnu organizáciu skladových činností

Pozitívne prispieva práca skladu postavená správne z hľadiska organizačných procesov.

• Skrátenie času stráveného prácou s dopravou aj so spotrebiteľmi.

• Náklady na skladovanie materiálového majetku sú výrazne znížené.

• Zvyšuje sa kvalita služieb zákazníkom a partnerov, zvyšuje sa produktivita práce.

• Preťaženia pri minimalizovaní presunu položiek zásob.

• Plnenie plánovaných noriem pri prísnom dodržiavaní bezpečnostných noriem pri práci v sklade.

• Zvýšenie počtu skladových dodávok a súvisiacich služieb, ktoré sú poskytované obchodným a dodávateľským organizáciám.

• Skladovacie stroje, vybavenie, vozidlá, skladovacie zariadenia sa používajú efektívne.

2

Pri výbere regálov pre sklad je potrebné zohľadniť tieto parametre: plocha miestnosti, výška stropu, rozmery a hmotnosť skladovaných výrobkov, celkový objem tovaru, potreba zdvíhacích zariadení a strojov, požiadavky na protipožiarnu bezpečnosť, rozpočet.

3

Najdôležitejším faktorom úspešnej skladovej práce je akumulácia tovaru, vykladacie prostriedky, nakladacie prostriedky, ako aj pracovníci zapojení do skladových činností v skladovacích zariadeniach: dodávateľské a marketingové podniky, sklady alebo iné výrobné miesta.

Správne vybudovaná skladová činnosť v tomto prípade robí pomer nákladu a sily potrebný na nakládku alebo vykládku čo najoptimálnejší.

4

Rozdelenie práce v sektore skladu

Vysoká kvalita práce v skladovacích zariadeniach je neoddeliteľne spojená s procesmi deľby práce a jej spolupráce. Je veľmi dôležité presne určiť rozsah činností a rozdelenie zodpovednosti personálu v skladovacích priestoroch.

Takáto organizácia práce sa dá dosiahnuť špecializáciou skladovacích zariadení, výrobných miest a pracovných miest. Všetky tieto opatrenia na organizovanie činností by sa mali vykonávať v skladovacích zariadeniach homogénneho typu výrobku s realizáciou homogénnej práce spojenej s vykládkou.

Špecializované skladovanie homogénnych výrobkov vyžaduje špeciálne vybavenie na nakládku a vykládku, ako aj vybavenie potrebné na skladovanie a spracovanie výrobkov.

5

Preprava a vykládka tovaru

Jednou z hlavných zložiek úspešnej organizácie skladového procesu je preprava výrobkov a manipulácia, ktoré tvoria základ akéhokoľvek logistického reťazca.

Správne usporiadaná preprava zabezpečuje:

• úplná bezpečnosť prepravovaných výrobkov;

• relatívne nízke náklady na pracovnú silu;

• mechanizáciu počas nakladania a vykladania pomocou účasti stroja;

• počas prekládky nákladu nie je potrebná jeho reformácia;

• vysoká bezpečnosť vykladacích a nakladacích operácií

6

Ostatné aspekty skladových činností

Logistika prepravy a skladovania výrobkov zahŕňa použitie jednotného obalu, ktorý sa používa vo väčšine prípadov. Použitie kontajnerov značne uľahčuje prácu spojenú s vykládkou a nakladaním, zvyšuje účinnosť vyhľadávania skladovaných výrobkov, uľahčuje proces použitia stroja pri vykladaní nakládky.

Korešpondencia veľkostí nákladu a zariadení na prácu s nimi umožňuje efektívnejšie využívanie technologických zdrojov v rôznych fázach prepravy, vykládky a vykládky nákladu.

Na šetrenie nákladu v pôvodnej podobe a zabránenie jeho poškodeniu a deformácii sa aktívne používa balenie. Balenie sa týka inštalácie nákladu a viazania paliet.

Policové skladovacie regály sú vhodné systémy na skladovanie malého a stredného nákladu v obaloch alebo kontajneroch a vo veľkom. Sú spoľahlivé, odolávajú silnému a dlhodobému zaťaženiu, môžu byť inštalované v miestnostiach s akýmkoľvek teplotným režimom.

7

Odporúčaná