obchodné

Ako prestať existovať un

Ako prestať existovať un

Video: Zbierka nápadov pre začiatočníkov! Majte to po ruke! 2024, Júl

Video: Zbierka nápadov pre začiatočníkov! Majte to po ruke! 2024, Júl
Anonim

Ukončenie OP nie je v zásade taký dlhý postup. Ale aby ste urobili všetko správne, musíte mať nejaké vedomosti.

Image

Návod na použitie

1

Najprv musíte stiahnuť na internete a vyplniť formulár žiadosti P26001.

Vyplnený formulár a pas choďte na notára. Tam musíte zaplatiť za potvrdenie dokumentov.

2

Teraz musíte ísť na daňový úrad a vziať si z neho výpis z USRIP, príprava trvá 3 až 5 pracovných dní.

Image

3

Ďalej choďte na FIU. Tam sa vás zamestnanci opýtajú, koľko zatvárajúte, as pomocou programu vypočítajú výšku príspevkov na dôchodok, ktoré je potrebné zaplatiť.

Ak ste mali zamestnancov, musíte ich prepustiť a ísť s pracovnými knihami do MHIF a do Fondu sociálneho poistenia, do dôchodkového fondu, aby od zamestnancov prevzali zdravotné poistenie a aby ich odovzdali poisťovni. Zaplatiť všetky dlhy z poistného, ​​priviesť ich k FIU a získať osvedčenie o nedostatku dlhu, bez toho, aby IP neboli uzavreté.

Keď som ukončil OP, vyžadovali odo mňa iba potvrdenie od dôchodkového fondu o zaplatení všetkých príspevkov. Existovali malé daňové dlhy, ale zaplatil som ich neskôr po ukončení OP.

Image

4

Vezmite potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti za odstránenie DV, zaplatte.

Image

5

Ak máte aktuálny účet, zatvorte ho a prineste osvedčenie o jeho uzavretí. Takéto osvedčenie mi bolo vydané až nasledujúci deň po napísaní žiadosti.

Image

6

Pripojte formulár žiadosti Р26001 podpísaný notárom, pas, potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti a osvedčenie z dôchodkového fondu, osvedčenie o zrušení bankového účtu, osvedčenie jednotlivého podnikateľa.

Po prijatí všetkých dokumentov bude IP zatvorené do piatich pracovných dní. Dostane sa vám potvrdenie o ukončení. Všetky dlhy musia byť uhradené. Zatvoriť IP - neznamená to, ako sa zbaviť dlhov.

Image

Venujte pozornosť

Nezabudnite odoslať vyhlásenie za posledný štvrťrok! Aj keď je IP 1. apríla zatvorený, musíte predložiť vyhlásenie 1. apríla, inak budete musieť zaplatiť pokutu.

Tri rôzne spôsoby ukončenia právnickej osoby

Odporúčaná