Obchodná komunikácia a etika

Ako pozvať na podnikanie

Ako pozvať na podnikanie

Video: Gabriel Kocák | Model podnikania, ktorý skutočne funguje 2024, Júl

Video: Gabriel Kocák | Model podnikania, ktorý skutočne funguje 2024, Júl
Anonim

Rozhodli ste sa vybudovať si vlastné viacúrovňové podnikanie. Predtým, ako sa stanete profesionálom, sa musíte toho veľa naučiť. Jednou z najdôležitejších zručností, ktoré by mal začínajúci sieťový pracovník ovládať, je to, ako pozvať nového partnera do podnikania.

Image

Návod na použitie

1

Nábor obchodných partnerov je základom viacúrovňového marketingu. Ak chcete vytvoriť udržateľnú obchodnú štruktúru, mali by ste pozvať niekoľko ľudí, ktorí majú záujem o začlenenie ich podnikania do podnikania. Napriek zjavnej ľahkosti môže byť proces pozvania na obchodné stretnutie pre začiatočníka veľmi ťažký. Preto by ste mali dodržiavať niektoré odporúčania.

2

Najprv vytvorte zoznam ľudí, ktorých by ste chceli vidieť vo svojom tíme. Môžu to byť vaši priatelia, príbuzní, kolegovia z práce. Jednou z najčastejších chýb je robiť rozhodnutia pre iných ľudí, hodnotiť sami seba, či je daný druh podnikania vhodný pre danú osobu alebo nie. Vašou úlohou je správne ukázať osobe príležitosť a on sa rozhodne nezávisle.

3

Určte čas a miesto stretnutia s potenciálnym kandidátom. To sa musí urobiť vopred, aby ste sa počas pozvania nesnažili horúčkovito vymyslieť, kde a kedy sa môže obchodné stretnutie uskutočniť. Naplánujte si stretnutie na ďalšie dva dni, inak záujem potenciálneho partnera o neho ustúpi.

4

Pred pozvaním nalaďte pozitívnu a veselú náladu. Znížené náladové pozadie, depresia, negatívne emócie sa ľahko prenášajú na partnera a môžu sa stať prekážkou úspešného pozvania. V takom prípade je lepšie odložiť pozvanie do firmy.

5

Pri telefonickom stretnutí vyžarujte obchodného ducha. Uistite sa, že sa váš hovor nezmestí na abstraktné veci. Buď krátky, zdvorilý, hovor k veci.

6

Pri volaní najskôr zistite, či je pre danú osobu vhodné momentálne hovoriť. Faktom je, že pri telefonickom rozhovore nevidíte, čo daná osoba robí, je pre neho vhodné viesť konverzáciu. Potom stručne načrtnite účel hovoru. Položte pár otázok a skonštruujte ich tak, aby partner mohol pozitívne odpovedať: Môžete hovoriť teraz? - áno

Je zajtra zadarmo? - áno

Máte chuť zarobiť si vo svojom voľnom čase peniaze navyše? - Áno, po prijatí niekoľkých pozitívnych odpovedí môžete s najväčšou pravdepodobnosťou očakávať, že potenciálny partner príde na stretnutie.

7

V čase pozvania uveďte minimálne informácie. Účelom tejto konverzácie je dohodnúť si schôdzku, pri ktorej osoba dostane odpovede na všetky svoje otázky. Ak chcete firmu premôcť, vyriešte ju telefonicky.

8

Ak sa osoba z nejakého dôvodu odmietla stretnúť, nezúfajte. Je možné, že ste práve nesprávne vybrali čas pre svoj návrh. Láskavo sa rozlúčte, udržiavajte dobrý dojem na rozhovor a nechajte príležitosť zopakovať pokus pozvať osobu do firmy, keď je na to pripravená.

Užitočné rady

Ďalší zdroj:

„Veľké tajomstvá efektívneho náboru, “ Tom Schreiter, 2007.

Ako pozvať na MLM-Business v roku 2019

Odporúčaná