ostatné

Ako prilákať nových zákazníkov

Obsah:

Ako prilákať nových zákazníkov

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl

Video: Prognessa Academy - Ako získať nových zákazníkov pomocou online marketingu 2024, Júl
Anonim

Podnikatelia často nechápu, ako prilákať kupujúcich. Spočiatku bolo možné prilákať málo zákazníkov, a preto neexistuje žiadny aktívny predaj a dobré zisky. Prečo sa to deje? Potenciálni zákazníci jednoducho nevedia o poskytovanej službe alebo sa o tovare nepočuli. Jednoducho povedané, publikum nie je dostatočne informované a málo motivované. S pomocou akých marketingových mechanizmov môžete prilákať zákazníka a motivovať ho ku kúpe?

Image

Internetová reklama

Pomocou kontextovej a cielenej reklamy môžete jasne segmentovať publikum a vypočítať reklamný rozpočet, ako aj monitorovať efektívnosť reklamnej kampane. Ide o platenú metódu propagácie, ktorá vám umožňuje prilákať zákazníkov na vaše stránky od prvého dňa a získať rýchly výsledok.

Pre tieto typy reklamy musíte vybrať chytľavé titulky, motivujúce informačné správy, živé obrázky. Nastavenie reklamných kampaní je jednoduché, stačí jasne poznať portrét svojho klienta.

letáky

  • vizitky;

  • letáky, brožúry;

  • suveníry.

V marketingu existuje niečo ako „kontaktné miesta“. Znamená to všetky spôsoby, možnosti a variácie kontaktu medzi potenciálnymi kupujúcimi a spoločnosťou. Podnikatelia by mali otestovať a používať všetky existujúce a potenciálne kontaktné miesta so svojimi zákazníkmi, pretože práve pri takýchto kontaktoch potenciálny kupujúci rozhodne, či peniaze minú.

Hlavné triedy a skúšobné jazdy

Ide o zvláštny druh udalosti, pri ktorej majú spotrebitelia možnosť oboznámiť sa s ponúkanými výrobkami alebo službami. A osobne overiť jeho účinnosť. Majstrovské triedy plnia dve dôležité funkcie: vzdelávacie a motivačné. Jednoducho povedané, po hlavnej triede chce klient kúpiť produkt a tiež vie, ako to funguje, ako ho používať.

Promotions

Môžu sa vykonávať kedykoľvek v priebehu roka bez ohľadu na sezónu alebo dodávku. Propagácia okamžite zvyšuje predaj.

Výhody usporiadania propagačných akcií:

  • pracovať na miestach predaja, cieľom je stimulovať spontánny nákup;

  • uplatňuje sa individuálny marketing, tj zosobnenie odvolania na konkrétneho spotrebiteľa;

  • dostupnosť vnímania a neobmedzené možnosti tvorivosti;

  • prístup na široký zákaznícky trh.

súťaže

Zaujímavá forma podujatia. Hlavná výhoda: vysoká miera zapojenia a záujmu potenciálneho publika.

Napríklad môžete vyhlásiť súťaž na sociálnych sieťach tak, že sľúbite cennú cenu za splnenie súťažnej úlohy. Prostredníctvom „virálnej“ distribúcie informácií o organizátorovi bude vedieť veľké množstvo ľudí! Napríklad, keď založíte skupinu, ktorá propaguje podnikanie na sociálnych sieťach s cieľom prilákať predplatiteľov, môžete usporiadať súťaž o pokusy o košík produktov.

Účasť na výstavách a návšteva výstav

Tu môžete pôsobiť ako účastník alebo partner, zatiaľ čo vynakladáte menšie úsilie, ale získavate nové kontakty a zákazníkov. Účasť na výstavách je vynikajúcou príležitosťou na predstavenie vašich výrobkov / služieb širokému spektru nových divákov. Výstavy nemusia byť „profilované“. Mali by byť medzi občanmi navštevované a obľúbené.

Krížová propagácia

Zahŕňa vzájomne výhodnú spoluprácu medzi dvoma nekonkurenčnými organizáciami. Je to vynikajúca príležitosť nájsť cestu pre nové publikum, ktoré sa nepriamo zaujíma o produkt alebo službu.

reklama

Tento typ získavania zákazníkov predstavuje niekoľko kanálov na zverejňovanie informácií, ktoré sa líšia z hľadiska vystavenia (vizuálne, zvukové, atď.), Dosahu publika a rozpočtu na reklamu.

Spravidla sa delia tieto typy:

  • reklama v tlači, rozhlase a televízii;

  • vonkajšia reklama;

  • reklama v oblasti dopravy;

  • reklama v nákupných centrách;

Pri výbere tohto alebo tohto typu reklamy nezabudnite, že textové a vizuálne správy by mali byť jasne overené a kvalitné.

Blogovanie, práca s videoobsahom a otzovikmi

Čo majú tieto pojmy spoločné? Cotent Marketing! Obsahový marketing - umiestnenie relevantných, zaujímavých a najdôležitejších užitočných informácií s cieľom prilákať zákazníkov a zvýšiť predaj. Zrátané a podčiarknuté: uspokojenie potreby zákazníka získať užitočné informácie a vystupovať ako „expert“.

Prostredníctvom týchto stránok je možné šíriť pozitívne informácie o vašich službách alebo produktoch. Účinnosť práce s blogmi, videoobsahom a otzovikmi priamo závisí od pravidelnosti ich plnenia. Čím častejšie - efektívnejšie!

E-mailom informačné bulletiny

E-mailové informačné bulletiny dnes zažívajú „znovuzrodenie“. Spoločnosti posielajú dizajnérske listy plné užitočných informácií. Nemôžete držať krok s aktuálnymi trendmi! Najobľúbenejšie služby pre e-mailové informačné bulletiny: mailchimp.com, getresponse.ru, Postman Pechkin atď. Zhromažďujte všetky adresy prichádzajúcich zákazníkov v databáze výmenou za bonusové kupóny, karty alebo zľavy.

Čo poslať? Oznámenia o nových produktoch, predajoch, propagačných akciách a zľavách, správy, užitočné a odborné články.

Sociálne siete

Vyhľadávanie zákazníkov prostredníctvom sociálnych sietí sa v poslednej dobe stáva čoraz obľúbenejším. Hlavnou výhodou je obojsmerná komunikácia s klientom, priamy dialóg. Prostredníctvom sociálnych sietí môžete získať dôveru zákazníkov, ktorí spoločnosti umožnia vstup do ich „osobného priestoru“.

Image

Je dôležité si uvedomiť, že existujú určité pravidlá pre vedenie skupín na sociálnych sieťach. Potrebujeme napríklad jasnú stratégiu, ktorá bude obsahovať hlavnú myšlienku a všeobecný odkaz pre spotrebiteľov, ktorí budú obsah nosiť. Budete potrebovať obsahový plán - pracovný dokument, ktorý obsahuje všetky informácie (texty, obrázky, videá) určené na uverejnenie v skupine. Môžete použiť hotové šablóny obrázkov a príspevkov, ktoré podnikom poskytujú rôzne služby na internete.

Odporúčaná