Obchodné riadenie

Ako predať doménové meno

Ako predať doménové meno

Video: OTECKOVIA - Zuza chce predať fitko, Adama to motivuje k práci 2024, Júl

Video: OTECKOVIA - Zuza chce predať fitko, Adama to motivuje k práci 2024, Júl
Anonim

Akékoľvek súkromné ​​vlastníctvo, ktoré vlastníte, je možné predať a kúpiť, vrátane názvu domény. Cena domény závisí od jej jednoduchosti a od toho, do akej miery je potrebný pre potenciálneho kupujúceho. Najdrahšie sú obvykle predávané domény, ktorých názvy sú v zhode s názvami veľkých korporácií, značiek tovaru alebo druhov tovaru. Pri predaji doménového mena je potrebné postupovať rovnako, ako v prípade akéhokoľvek iného obchodovania cez internet.

Image

Návod na použitie

1

Najprv buďte pripravení na dlhé čakanie. Vyhliadka domény, ktorú ste videli, nemusí byť pre ostatných viditeľná. Môže to trvať až niekoľko rokov od momentu predaja na predaj až po skutočnosť o transakcii.

2

Umiestnite reklamu na predaj domény na aukciách, výveskách a na špecializovaných stránkach, ktoré zaisťujú bezpečnosť transakcie pri predaji doménových mien.

3

Nepokúšajte sa zaregistrovať doménu, ktorá obsahuje už zaregistrovanú ochrannú známku v názve. Nezabudnite, že môžete byť žalovaní za porušenie autorských práv a ak ste už takúto doménu zaregistrovali, nekontaktujte spoločnosť, ktorá vlastní ochrannú známku.

4

Akonáhle sa potenciálny klient objaví na obzore, neponáhľajte sa okamžite predať doménu. Sledujte štatistiku rastu cien a ak nie je spôsobený postupným zvyšovaním záujmu, ale nejakou neočakávanou udalosťou, je lepšie počkať na ďalšie ponuky a vybrať najvýhodnejšiu.

5

Sledujte a udržujte korešpondenciu s každým potenciálnym klientom. Pred odoslaním text dôkladne skontrolujte a uschovajte si kópie každého listu - ušetrí vás to neskôr od zbytočných problémov.

6

Používajte spoločnosti, ktoré zabezpečujú transakcie nákupu domén. Pre malé percento transakcie sú pripravení konať ako sprostredkovateľ a garant bezpečnosti v prípade, že nedôverujete svojmu klientovi.

Venujte pozornosť

Neverte na bezplatné systémy hodnotenia domén - ich hodnotenia sú často predražené.

ako predať svoju doménu v roku 2018

Odporúčaná