Obchodná komunikácia a etika

Ako predať, ak nechcete nakupovať

Ako predať, ak nechcete nakupovať

Video: Výhodné a Efektívne nakupovanie & predávanie CS:GO a H1Z1 Skinov + Giveaway | Skinbaron.com 2024, Júl

Video: Výhodné a Efektívne nakupovanie & predávanie CS:GO a H1Z1 Skinov + Giveaway | Skinbaron.com 2024, Júl
Anonim

Čo robiť, ak ste výrobok vyrobili, ale nechce si ho kúpiť. Ako prilákať kupujúcich, ak si ich nechcú kúpiť? Nižšie sú uvedené pravidlá a príklady ich použitia úspešnými manažérmi.

Image

Návod na použitie

1

Prvé pravidlo hovorí: „Dajte viditeľné nedostatky ako jedinečné vlastnosti“, pozrime sa na toto pravidlo ako príkladu Jamesa Younga.

Keď sa mladý inžinier James Young pripojil k poštovej spoločnosti Jay Walter Thompson, dostal ťažkú ​​úlohu. Bolo potrebné poslať dávku jabĺk, ktoré boli sčernené pred mrazom. Okamžite prišiel na to, ako predať tovar, jednoducho priložil šaržu poznámkou, že jablká rástli v horách. A s veľmi prudkými zmenami teploty. Zachovali si tak svoju šťavnatosť a sladkosť. Nikto nevrátil dávku rozmaznaných jabĺk, ale naopak, nabudúce ho požiadal, aby im poslal to isté.

2

Chyťte svoje oko, zvážte príklad 3Suisses.

Už v roku 1931 boli vynájdené prvé katalógy, podľa ktorých bolo možné objednať tovar. Predávali sa v kníhkupectvách. Vydavateľ 3Suisses sa pýtal, ako predať presne jeho katalóg? V rámci zmenšenia formátu katalógu sa preto našiel spôsob, ako to dosiahnuť, predajcovia ho umiestnili na zvyšok zvyšku, aby sa stoh nerozpadol a kupujúci spravidla vždy vzal ten najlepší.

3

Využite výhody svojich vlastných chýb podľa príkladu Harleyho Proctera.

Zdedil mydlovú firmu od svojho otca, ale v tom čase sa ľudia zdráhali kúpiť mydlo. A potom jedného dňa, keď ho náhodou strávil, si Harley všimol, že je belšia, ľahšia a neklesla vo vode. To sa stalo jeho čipom, všetky ženy v domácnosti sa ponáhľali kúpiť také mydlo, pretože ich už unavilo chytanie klzkých zvyškov na dne vane. Táto chyba priniesla Harleymu 7 miliónov dolárov.

4

Viditeľnosť starostlivosti o ľudí, ako to urobil špenát.

Ako predať špenát, keď ho ľudia jednoducho nechcú jesť. Spoločnosť z takejto situácie vystúpila: špenát podal do rúk karikatúrneho hrdinu, námorníka s veľkými očami, papája, idolu všetkých detí. Úspech bol obrovský.

5

Brainstorm ako Bruce Barton

V roku 1957 vytvorila americká spoločnosť Henckels jedinečné nože na šúpanie zemiakov. Boli pohodlné a nie nudné, takže ženy v domácnosti sa neponáhľali s získavaním nových. Keď však spoločnosť už bola na pokraji bankrotu, museli požiadať o radu Bruce a jeho reklamnú agentúru. Odporučil im, aby maľovali rukoväť noža farbou zemiakovej kôry, takže ženy v domácnosti ich omylom začali hádzať do vedra a hľadať nové nože.

6

Vykonajte prieskum medzi zákazníkmi, napríklad Ettore Sottsass.

Jeho prvou úlohou bolo prepracovať zle predané mechanické poplachy. Všimol si, že pred nákupom, všetci ľudia skontrolovať hmotnosť. Pľúca nevzbudili dôveru. Riešenie sa našlo v skutočnosti, že do budíka spájkoval olovený ingok.

Odporúčaná