Obchodné riadenie

Ako predávať lieky

Ako predávať lieky

Video: Niektoré lieky sa budú predávať aj cez internet 2024, Júl

Video: Niektoré lieky sa budú predávať aj cez internet 2024, Júl
Anonim

Farmaceutiká sa dnes uznávajú ako celá veda. V tejto vede musí byť starostlivo a dôkladne vypracovaná prax, konkrétne umenie predaja liekov. Až potom prinesie práca v lekárni radosť a uspokojenie z práce farmaceuta.

Image

Budete potrebovať

  • - pozitívny prístup;

  • - v skutočnosti samotné lieky;

  • - znalosť týchto liekov.

Návod na použitie

1

Aktualizujte svoje vedomosti o medicíne x. Ak chcete účinne predávať liek, musíte mať vedomosti v oblasti liečiv (názvy liekov, ich používanie, analógy, kontraindikácie), predajných techník a šarmu (ľudia musia farmaceutovi dôverovať, aby sa do tejto lekárne opäť vrátili).

2

Nadviazať priateľský kontakt s kupujúcim. Pozdravte ho, usmievajte sa, skúste ukázať svoju pozornosť gestám a výrazom tváre.

3

Zistite potreby a želania kupujúceho. Spýtajte sa na jeho zdravie, zaujímajte sa o to, čo bolí a ako, aké odporúčania mu lekár dal, čo je v súčasnosti pre pacienta dôležitejšie. Na základe týchto údajov vyberte liek.

4

Začať prezentáciu lieku. Ak chcete začať, prispôsobte sa tempu, intonácii, výrazom tváre, hlasitosti hlasu vášho partnera. Ak je pred vami starší človek, povedzte mu o tomto lieku pomaly, ale nahlas (bez toho, aby ste kričali svoje frázy!). Ak je kupujúci solídny podnikateľ, vylúčte z vášho správania nadmerné gestá a šťastné výrazy tváre. Vytvorte si s kupujúcim dôverný vzťah, zaujímajte ho o drogu, zamerajte svoju plnú pozornosť na osobné potreby, vytvorte situáciu „v zhone“ pri rozhodovaní o kúpe tovaru.

5

Rozvíjať dobrý dialóg s klientom. Radiť, ale neobjednávať si lieky. Nepoužívajte časticu „nie“, slovo „nie“, zámienku „ale“. To môže klienta nastaviť negatívne. Vyskúšajte štyri stratégie áno:

- Je jar už na ulici?

- Áno!

- Na jar sú ľudia postihnutí nedostatkom vitamínov, však?

- Áno!

- Vitamíny sú potrebné na prekonanie nedostatku vitamínov, súhlasíte?

- Áno!

- Vynikajúcim riešením by bolo kúpiť vitamíny „X“, nemyslíte?

Kupujúci spravidla odpovie na štvrtú otázku znova „áno“!

6

Vykonajte predaj. Ďakujeme vám za zakúpenie, prajeme veľa zdravia a zbohom!

Užitočné rady

Ani dlhé čiary nie sú dôvodom drsného prístupu ku každému klientovi. Iba pozitívny prístup a láska k vašej práci vám pomôžu dosiahnuť úspech v predaji liekov.

Umenie predaja medicíny v roku 2018

Odporúčaná