Obchodné riadenie

Ako predávať zeleninu

Ako predávať zeleninu

Video: Zeleninu kúpite už aj na trhoviskách 2024, Júl

Video: Zeleninu kúpite už aj na trhoviskách 2024, Júl
Anonim

Pri organizovaní predajného miesta pre zeleninu je dôležité zabezpečiť miesto na skladovanie. Aj keď máte v úmysle dodať tovar každý deň, je nepravdepodobné, že by sa na displeji dalo usporiadať všetko, zvyšky sa musia niekde uložiť. Rovnako ako v obchodnom poschodí, v priestoroch skladu, je potrebné zabezpečiť správnu teplotu a vetranie. V opačnom prípade je riziko odpisov rýchlo sa kaziacich výrobkov vysoké.

Image

Budete potrebovať

zariadenia na meranie plochy, personálu, obchodu a hmotnosti, registračné pokladnice

Návod na použitie

1

Vypracovať politiku sortimentu. Polovica stojanov a vitríny by sa mala uvádzať pre zeleninu, ktorá je neustále predmetom spotreby: zemiaky, mrkva, cibuľa, kapusta a repa. Štvrťrok - pre sezónnu zeleninu: vodnice, keksy, reďkovky, listová a perníková zelenina. Na zostávajúce miesto môžete umiestniť produkt súvisiaceho dopytu, napríklad konzervovanú zeleninu atď.

2

Uskutočnite školenie o prezentácii produktov s predajcami. Pozostáva z dvoch hlavných modulov. Prvá odpovedá na otázku „Čo ponúknuť?“, Druhá odpoveď „Ako to urobiť?“. Navrhnite vhodné cvičenia. Nezabudnite, že čím dokonalejšie sú znalosti o spotrebiteľských vlastnostiach a konkurenčných výhodách produktu, bude sa očakávať vyšší predaj. Technika druhého modulu spočíva najmä v získaní komunikačných zručností predajcami.

3

Ak máte problémy s uskutočnením predchádzajúceho školenia sami, objednajte si školenie predaja. Existuje mnoho spoločností, ktoré ponúkajú podobné služby obchodným organizáciám rôznych smerov. Hlavnou voľbou je záujem o úspešnú prácu, ktorú predtým podnikali tréneri obchodu. Žiaľ, s najväčšou pravdepodobnosťou sa táto špecializácia nebude brať do úvahy pri tomto školení. Z tohto dôvodu si musíte sami vytvoriť nejaké ďalšie cvičenia a obchodné hry. Najmä potreba odbornej prípravy je dôležitá pre sieťové miesta, ktoré predávajú rastlinné výrobky. Mimochodom, skeptici sa uškrnajú, keď počujú, že niekto vedie ďalšie školenie v takej zdanlivo „kolektívnej farme“, ako je predaj zeleniny. Teraz však, keď sa koná skutočný boj o pozornosť kupujúcich, už nie je potrebné konať „starým spôsobom“.

4

Spolupracujte so zamestnancami na štandardoch služieb, dávajte predajcom a obchodníkom prísne pokyny týkajúce sa skladovania zeleniny. Nestačí sa spojiť so spotrebiteľom, musíte mu ponúknuť tovar, ktorý si zachoval ich vlastnosti. Je nepravdepodobné, že by niekto tvrdil, že predaj dobrej zeleniny je oveľa ľahší ako zastarané výrobky, ktoré majú zjavné znaky nesprávneho skladovania.

Venujte pozornosť

Pri predaji zeleniny je dôležité nevytvárať veľké zásoby. To povedie k strate prezentácie produktu.

Užitočné rady

Predaj zeleniny do značnej miery závisí od atraktivity dizajnu nákupnej oblasti.

Odporúčaná