Obchodné riadenie

Ako predávať reklamy v časopise

Ako predávať reklamy v časopise

Video: Markíza - reklamy a upútavky (1.4.2006) 2024, Júl

Video: Markíza - reklamy a upútavky (1.4.2006) 2024, Júl
Anonim

Podľa zákona nemôžete naplniť časopis viac ako štyridsiatimi percentami reklamy. Existujú však rôzne druhy prezentácie informácií, ktoré je možné prezentovať ako reklamu, a nakoniec môžete vždy zvýšiť počet strán publikácie. Inými slovami, reklamná platforma je neobmedzená a vydavateľ má iba jednu úlohu - predať reklamný priestor. Za týmto účelom existuje vo vydavateľstve niekoľko reklamných manažérov, ktorých úlohou je vyhľadávať a priťahovať zákazníkov.

Image

Návod na použitie

1

Prvým krokom manažéra predaja reklamy by malo byť dôkladné oboznámenie sa so špecifikami vydavateľa a reklamného priestoru, ako aj s typom poskytovaných informácií. Je to potrebné na jednoznačnú identifikáciu cieľového publika, ktoré bude zaujímať reklamu.

2

Ďalej musíte vytvoriť databázu spoločností, ktoré sú vašim cieľovým publikom. Používajte otvorené zdroje - adresáre a internet, aby ste sa uistili, že táto databáza odráža najdôležitejšie informácie o spoločnosti.

3

Začať vytáčanie. Najčastejšie je vedúci reklamného oddelenia osoba zodpovedná za rozhodovanie o predaji reklamy, takže vaším cieľom je dosiahnuť ho rozpoznaním jeho priezviska, krstného mena, stredného mena a kontaktných údajov. Ak nedostanete informácie, počkajte niekoľko dní a zavolajte znova, predstavte sa ako korešpondent zhromažďujúci informácie o spoločnosti.

4

Pri práci na výstavách nezabudnite, že účastníci výstavy sú primárne zamerané na predaj svojho tovaru, takže maximum, ktoré z nich môžete získať, je počiatočný pozitívny kontakt a výmena údajov. Na vylepšenie prezentačných techník použite letáky.

Užitočné rady

Nezabudnite, že vaším cieľom pri komunikácii s klientom je získať otvorený a dôveryhodný vzťah a potom ho predať.

Odporúčaná