obchodné

Ako predať reštauráciu

Ako predať reštauráciu

Video: Na predaj REŠTAURÁCIA MAJER v obci Hrádok - Exkluzívne len u nás 2024, Júl

Video: Na predaj REŠTAURÁCIA MAJER v obci Hrádok - Exkluzívne len u nás 2024, Júl
Anonim

Ak sa stretávate s úlohou predať reštauráciu, musíte začať tým, že finančné záležitosti usporiadate. Náklady na ready-made podnikanie, zaťažené dlhom, sú oveľa nižšie, a bude ťažšie nájsť kupca. Splatiť dlhy dodávateľom, zamestnancom, rozpočtovým a mimorozpočtovým fondom. Aj v tejto fáze bude vhodné pripraviť knihu značiek. Je nežiaduce usporiadať stretnutia s potenciálnymi kupujúcimi bez vizuálnych materiálov, čo negatívne ovplyvní hodnotu transakcie.

Image

Budete potrebovať

  • značkový buk;

  • -internet;

  • -Computer.

Návod na použitie

1

Dajte reštauráciu do poriadku. Bez ohľadu na dôvod sa odporúča, aby ste sa s ním rozlúčili - aj keď finančne, nešetrite peniaze, opravujte vývesné štíty, nemeňte čalúnenie mäkkých pohoviek, neopravujte horáky v kuchyni atď. Nezabudnite zaplatiť zamestnancom. Komunita reštaurácií, dokonca ani vo veľkých mestách, nie je taká početná, povesť rýchlo rozšíri informácie o tom, že veci sú vo vašej reštaurácii poľutovaniahodné, a to výrazne skomplikuje hľadanie potenciálnych kupcov.

2

Ohodnoťte svoju reštauráciu, čo je dosť ťažké z dôvodu túžby získať viac peňazí. Začína sa sebaklam, nejaké duševné ospravedlnenie pre predražené („Strávil som toľko času a úsilia, musí sa im nejako oceniť“). Nejde o obchodný prístup a, žiaľ, pri takomto premýšľaní riskujete, že nikdy nebudete predávať reštauráciu. Buďte triezvy, keď idete. Prepíšte všetky svoje hmotné aktíva. Oproti každému z nich uveďte nákupnú cenu, životnosť a odhadovanú predajnú hodnotu. Podobným spôsobom hodnotiť nehmotný majetok: tím, atmosféru atď. Je zrejmé, že je ťažšie hodnotiť nehmotný majetok, ale tu sa snažte byť objektívny.

3

Zhromaždite správu s publikovanými publikáciami o reštaurácii. Predstavuje vaše marketingové aktívum, ktoré sa musí tiež vyhodnotiť. Robiť inak je nespravodlivo zbytočné. Ak vznikne otázka so zložitosťou hodnotenia, neváhajte využiť túto metódu: zistite, koľko reklamného priestoru je v publikácii, a potom podľa získaných údajov odhadnite náklady na publikovanie. Pri zhromažďovaní správy nezabudnite na internetové zdroje: vytvorte zoznam všetkých stránok, ktoré majú odkaz na inštitúciu.

4

Urobte ponuku na predaj. Mal by sa v nej zobrazovať názov reštaurácie, jej špecializácia, dátum otvorenia, plocha hál, kuchýň a technických priestorov, špecifikácia existujúceho technologického vybavenia. Pozvite profesionálneho fotografa, aby urobil fotografie všetkých miestností. Urobte ponuku v papierovej alebo elektronickej podobe.

5

Umiestnite reklamu na predaj reštaurácie na priemyselné zdroje, ako aj na všeobecné obchodné témy. Nemali by ste sa obmedzovať iba na stránky venované vášmu mestu - kupca nájdete takmer všade. Ak je váš návrh správne zložený a správne vyhodnotený, môžete reštauráciu predať za pár mesiacov.

Odporúčaná