obchodné

Ako predávať palivo

Ako predávať palivo

Video: Prečo sa BENZÍN E10 mení na AGRESÍVNE SVINSTVO? NEMAJTE HO V NÁDRŽI DLHO * TOPSPEED.sk ARÉNA 2024, Júl

Video: Prečo sa BENZÍN E10 mení na AGRESÍVNE SVINSTVO? NEMAJTE HO V NÁDRŽI DLHO * TOPSPEED.sk ARÉNA 2024, Júl
Anonim

Palivo je kvapalný ropný produkt, ktorý sa získava destiláciou oleja. Kvalita paliva závisí od obsahu síry, menej síry v zložení, menšie opotrebenie motora a emisie do atmosféry sú menej toxické. Palivo sa vo veľkej miere používa vo všetkých odvetviach, takže vždy bude dopyt.

Image

Návod na použitie

1

Ceny pohonných hmôt sa často výrazne menia, čo spotrebiteľom prináša ďalšie náklady. Trh je diverzifikovaný a otvorený, palivo dováža do našej krajiny desiatky ďalších štátov, okrem toho existujú aj domáce zdroje. Výsledkom je pomerne veľká konkurencia, ktorá vytvára základ pre objektívne stanovovanie cien. Ceny za predaj pohonných látok vo väčšej miere závisia od situácie na zahraničnom trhu a od jeho výkyvov. Náš trh je preto už mnoho rokov paralelný s dynamikou svetových cien.

2

Pred predajom paliva nastavte cenu. Náklady na pohonné hmoty sa zvyčajne pohybujú okolo 60% z ceny, okolo 30% budú dane, zvyšok by mal zahŕňať náklady na dopravu, skladovanie a čistý príjem.

3

V každom regióne krajiny je rozdiel v cene paliva spôsobený faktormi, ako sú náklady na dodanie, pretože niektoré oblasti sú dosť vzdialené od hlavných závodov a dodávok dovážaných výrobkov. Preto čím je región vzdialenejší, tým vyššia je cena paliva. Avšak vo väčšine regiónov existujú určité zmluvné vzťahy medzi účastníkmi trhu s palivami, preto niekedy na čerpacích staniciach dochádza k skokom v cenovej hladine.

4

Palivo môžete predávať prostredníctvom internetu. Existuje veľa stránok, ktoré vám umožňujú zverejňovať ponuky na predaj pohonných hmôt zadarmo. Ak to chcete urobiť, prejdite do ktoréhokoľvek vyhľadávacieho nástroja, zadajte dotaz: „predať palivo“, vyberte web, ktorý sa vám páči, zaregistrujte sa na ňom, vyplňte svoju ponuku. Ak je cena paliva prijateľná, kupujúci ho nájdu pomerne rýchlo. Potom sa môžete dohodnúť na dodávke. Je potrebné dodávať palivo dopravným prostriedkom osobitne navrhnutým na tieto účely, ktorý je možné prenajať, alebo inak uzavrieť dohodu s príslušnou organizáciou o preprave paliva.

5

V prípade, že máte v úmysle neustále sa zaoberať predajom pohonných látok, skúste dohodnúť dodávku malých čerpacích staníc s vedením. Ak sa cena paliva považuje za prijateľnú a kvalita spĺňa všetky požiadavky, je možná dlhodobá produktívna spolupráca.

Venujte pozornosť

Pred nákupom sa kontroluje a testuje palivo a nádrže.

Užitočné rady

Nemá zmysel snažiť sa predávať palivo veľkým spoločnostiam, ktoré majú čerpacie stanice v celej krajine, nakupujú ho iba vo veľkých množstvách a sú centralizované v celej krajine. Niektoré majú svoje vlastné palivové elektrárne.

ako predávať naftu

Odporúčaná