nepopulárne

Ako predávať tovar bez DPH

Ako predávať tovar bez DPH

Video: Ako fungujú podvody s DPH? | Ako funguje DPH? 2024, Júl

Video: Ako fungujú podvody s DPH? | Ako funguje DPH? 2024, Júl
Anonim

Organizácie so špeciálnym daňovým systémom, ako aj zahraničné spoločnosti, ktoré nemusia platiť dane do ruského rozpočtu, môžu predávať tovar bez dane z pridanej hodnoty.

Image

Návod na použitie

1

Podnikateľ so sídlom na USN neplatí DPH, preto pri predaji tovaru alebo služieb nezahŕňa jeho sumu do výrobných nákladov. V tomto prípade vyvstáva otázka, prečo je toľko spoločností tak neochotných nakupovať tovar bez DPH? Odpoveď je zrejmá: už nemôžu dať odpočítateľnú sumu dane, ale nikto nezruší povinnosť platiť daň z pridanej hodnoty. Platí to pre sprostredkovateľských kupujúcich, ktorí sú v spoločnom daňovom systéme. Ak je to koncový užívateľ alebo organizácia, ktorá je tiež oslobodená od DPH, nemali by byť problémy s predajom výrobkov.

2

Ak chcete spolupracovať so serióznymi organizáciami, ktoré platia DPH do rozpočtu, máte len jednu cestu von - znížiť cenu dane. Napríklad, ak vaši konkurenti vystavujúci faktúry s DPH dodávajú stroje vašim potenciálnym zákazníkom za cenu 9000 rubľov, vaša maximálna cena by mala byť 9000-1372, čo bude 7628 rubľov. Vzorec na výpočet ceny tovaru je v tomto prípade jednoduchý: Ts = Ts1-Ts1 * 18/118, kde Ts je požadovaná cena, Ts1 je cena konkurenta.

3

Prechod na zjednodušený daňový systém pre podnik, ktorý nepracuje s koncovým zákazníkom, ho stavia do veľmi nevýhodného postavenia. Ak sa predajná cena nezníži, je nevyhnutná strata zákazníkov v hlavnom daňovom systéme. Ak sa zníži o sadzbu dane, ktorú bude musieť klient zaplatiť, potom úroveň zisku nevyhnutne klesne, pretože 18% a dokonca 10% je veľa. Preto pred prechodom z „klasického“ na „zjednodušeného“ konzultujte so svojimi stálymi zákazníkmi, ak potrebujete DPH.

4

Spoločnosť, ktorá má tradičný daňový systém, má tiež spor o vydanie DPH na faktúre za spoločnosť v zjednodušenom daňovom systéme. Na jednej strane sa kupujúcemu „zjednodušenému“ nezaujíma, či v doklade je alebo nie je DPH, je však pre neho ťažké pochopiť, prečo musí zaplatiť rovnakú sumu ako kupujúci, ktorý môže získať odpočet za túto daň. Je to jednoduché - predajca nie je oslobodený od platenia DPH, keď si stanoví nulovú daňovú sadzbu, nebude mu odpočítaný žiadny odpočet. Preto v každom prípade zahŕňa jeho veľkosť do nákladov na predané výrobky, čo znamená, že jej konanie je legitímne.

Odporúčaná