ostatné

Ako predávať tovar na úver

Ako predávať tovar na úver

Video: S. Mizík: Zahraničné reťazce zničili slovenských predajcov a teraz nám predávajú druhotriedny tovar 2024, Júl

Video: S. Mizík: Zahraničné reťazce zničili slovenských predajcov a teraz nám predávajú druhotriedny tovar 2024, Júl
Anonim

Spotrebiteľské pôžičky dnes, napriek všetkému, nestrácajú pôdu, ale naopak sa zrejme stáva jediným typom predaja tovaru dlhodobej spotreby v maloobchode. Ako začať predávať maloobchodný tovar na úver?

Image

Návod na použitie

1

Vyberte si banku. Uzavrieť dohodu s bankou o organizácii bezhotovostných platieb. Predložte banke rovnaký balík dokladov ako pri otvorení bežného účtu (štatutárne doklady, overené kópie pasu, DIČ). V dohode sa musí nevyhnutne ustanoviť postup prevodu prostriedkov na váš účet po uskutočnení nákupu.

2

Vybavte pracovisko zástupcu banky vo vašom obchode alebo zapojte svojho zamestnanca do žiadosti o pôžičku uzatvorením dodatočnej dohody o jeho školení s bankou. Kupujúci bude musieť uzavrieť dohodu s vami (o predaji tovaru) aj s bankou (o poskytnutí úveru). Potrebný úrok z výšky úveru sa berie od kupujúcich v prospech vašej obchodnej organizácie, pričom sa zohľadňujú súčasné bankové sadzby. Ak v budúcnosti banka zmení podmienky poskytovania úverov, úrok sa neprepočítava.

3

Po prijatí peňazí na váš účet sa súčasne splatí dlh kupujúceho voči vašej obchodnej organizácii a dlh vášho obchodu voči banke.

4

Poznámka: Nákup tovaru kupujúcim na dobierku ho nezbavuje práva na výmenu alebo vrátenie tovaru. V prípade, že kupujúci vráti tovar, vaša obchodná organizácia bude musieť zaplatiť pôžičku banke.

5

Vyberte si banku, ktorá ponúka najmenší záujem o spracovanie a podporu transakcií. V takom prípade sami poskytnete splátky a následne zaplatíte banke. Vezmite si pôžičku na nákup tovaru. Nakupujte vo veľkom.

6

Uzatvorte zmluvu, podľa ktorej kupujúci zaplatí pri nákupe najmenej 30% z ceny tovaru. Nastavte cenu tovaru rovnako ako pri predaji za hotovosť. V tomto prípade samozrejme nie všetci zákazníci budú chcieť nakupovať na úver, ale môžete chrániť svoj obchod pred rizikami.

Súvisiaci článok

Ako vrátiť predajcovi zakúpený tovar?

Odporúčaná