Obchodné riadenie

Ako predávať produkty online

Ako predávať produkty online

Video: Ako online predávať 2024, Smieť

Video: Ako online predávať 2024, Smieť
Anonim

Ak chcete predávať prostredníctvom internetu, nestačí len vytvoriť webovú stránku a zariadiť prijatie platby. Nie každý súhlasí s nákupom tovaru od cudzincov alebo od mladých spoločností. Aj keď po prijatí dostanete záruku vrátenia a možnosť platby, ľudia o tom môžu pochybovať. Možno bude trvať príliš dlho, kým bude tovar odoslaný. Alebo nespĺňate požiadavky na návrat. Alebo z iných dôvodov. Na takéto námietky a pochybnosti kupujúceho musíte odpovedať vopred.

Image

Návod na použitie

1

Uveďte čo najviac kontaktných informácií na webe. Umiestnite svoju polohu do svojej kancelárie alebo skladu. Uveďte telefóny rôznych oddelení - sklad, účtovníctvo, recepcia, obchodné oddelenie. Nezabudnite na e-mailové adresy. Chyba bude označovať e-maily z bezplatných e-mailových služieb. Vaše adresy musia byť prepojené s názvom domény týchto stránok. Čím viac informácií, tým väčšia dôvera bude od návštevníkov stránok.

2

Vytvorte si na webe časť o spoločnosti. Tam nenapíšu nudnú misiu, nekopíruj giganty trhu. Pre zákazníkov to ešte nie je zaujímavé, pretože o vás nič nevedia. Namiesto toho uverejnite čo najviac fotografií svojho života. Usmievajúci sa ľudia pracujúci na plnení zákazníckych objednávok vytvoria atmosféru úspešných nákupov na webe. Ukážte budúcim zákazníkom, ako váš sklad funguje, čo robí účtovníctvo, ako vyzerajú dodávkové autá. Uverejňujte na svojich stránkach kúsky firemných akcií.

3

Vytvorte malú časť stránky pre kupujúcich vo forme blogu alebo fóra. Hlavná vec je, že môžete položiť otázku a rýchlo dostať odpoveď. Ak máte viac kupujúcich, napodobňujte živú komunikáciu. Nechajte niekoho položiť typické otázky a odpovede tímu technickej podpory. Takže zapojíte ľudí do dialógu a sami si položia otázky. Toto nie je podvod pre zákazníkov, pretože prostredníctvom dialógu uverejníte skutočné otázky, ktoré vás ľudia kontaktujú. Odpovede vo forme dialógu sú príjemnejšie na čítanie ako nudné pokyny pre platbu a doručenie. Zvážte túto vlastnosť vnímania informácií.

4

Otestujte rôzne metódy predaja a neustále merajte výsledky. Objednajte si kvalitný textár, ktorý predáva text, merajte konverziu predaja. Nahraďte text textom „predávať video“, znova zmerajte prevod. Nahraďte video obrázkami, v ktorých je postup doručenia a všetky podmienky uvedené vo forme komiksu. Zmerajte prevod znova. Poďte s niečím iným a zmerajte konverziu znova. Takto určíte najziskovejšiu možnosť predaja.

Venujte pozornosť

S najväčšou vôľou budú ľudia využívať platené objednávky, keď ich dostanú poštou. Bez ohľadu na to uveďte čo najviac ďalších platobných možností. Po prvé, budú použité na opakované nákupy. Po druhé, zvyšuje to dôveru.

Užitočné rady

Ak chcete merať predajné konverzie, vydelte počet predajov počtom jedinečných návštevníkov stránok za dané časové obdobie. Výsledok vynásobte 100, aby ste ho vyjadrili ako percento. Napríklad 5 zákazníkov z 84 jedinečných návštevníkov. Konverzia predaja = 5/84 * 100 = 5, 95%. Čím vyššia je konverzia, tým lepšie.

Odporúčaná