ostatné

Ako si prenajať vybavenie

Ako si prenajať vybavenie

Video: PRENÁJOM SKI Liptovský Mikuláš Skiservis NIŇAJ 2024, Júl

Video: PRENÁJOM SKI Liptovský Mikuláš Skiservis NIŇAJ 2024, Júl
Anonim

Každá spoločnosť, ktorá plánuje rozšíriť svoju výrobnú kapacitu, môže so ziskom vyriešiť finančné problémy súvisiace s nadobudnutím dlhodobého majetku pomocou takého typu pôžičiek ako je leasing. V prenájme si môžete vziať obchodné alebo priemyselné priestory, dopravu, špeciálne vybavenie, priemyselné vybavenie. Lízing môžete vydávať prostredníctvom banky alebo leasingovej spoločnosti.

Image

Návod na použitie

1

Zobrazte informácie o druhoch lízingu, informácie o leasingových spoločnostiach vo vašom meste a o bankách, ktoré takéto služby poskytujú. Kontaktujte manažérov viacerých bánk alebo spoločností podľa vášho výberu. Zistite viac o možnostiach prenájmu vybavenia, ktoré potrebujete, špecifikujte potrebné podmienky a zoznam dokladov, ktoré musíte predložiť na dokončenie transakcie. Balík dokumentov zvyčajne obsahuje:

- kópie základných dokumentov, osvedčení o štátnej registrácii;

- kópia pasu podnikateľa, osvedčenie o daňovom zákone (ak ide o fyzickú osobu);

- výpis zo štátneho registra právnických a fyzických osôb - podnikateľov;

- štvrťročné správy (výkazy ziskov a strát) za 5 období vykazovania;

- osvedčenie banky o pohybe finančných prostriedkov na všetkých bankových účtoch za posledných 12 mesiacov a informácie o úverovom dlhu (nie všetky spoločnosti to vyžadujú).

2

Zvážte možnosti podmienok poskytovania vybavenia na lízing, ktoré vám boli navrhnuté, a vyberte najatraktívnejšiu možnosť. Pripravte si kópie požadovaných dokumentov. Vyplňte a odošlite žiadosť, ktorej forma vám bude poskytnutá vo vybranej leasingovej spoločnosti. K žiadosti priložte požadované dokumenty. Spoločnosť žiadosť obvykle preskúma do 10 pracovných dní.

Po zvážení žiadosti a prijatí kladného rozhodnutia ponúkne leasingová spoločnosť uzavretie leasingovej zmluvy. Pred podpísaním zmluvy ukážte zmluvu skúsenému právnikovi, ktorý vás upozorní na možné „úskalia“ v zmluve. Ak ste spokojní so všetkými podmienkami transakcie uvedenými v zmluve, dokument podpísajte.

3

Vykonajte zálohu stanovenú v zmluve na účet prenajímateľa. Preddavok môže predstavovať 10 - 30% z hodnoty zákazky. Možno budete musieť platiť za poistenie majetkového rizika. Po poskytnutí lízingovej spoločnosti podpísanej lízingovej zmluvy, kópií platobných príkazov na prevod zálohovej platby a platby poistného Vám bude dodané potrebné vybavenie.

Venujte pozornosť

Operatívny leasing - prenájom, na konci ktorého sa majetok obvykle prenajíma prenajímateľovi.

Finančný lízing - lízing s právom kupovať nehnuteľnosť v zostatkovej hodnote po zaplatení všetkých lízingových splátok.

Reverzný lízing - zahŕňa nadobudnutie majetku prenajímateľom od majiteľa a prevod tohto majetku na neho prenajímateľom.

Na základe dohody s prenajímateľom si môžete prenajaté aktívum kúpiť v predstihu za zostatkovú účtovnú hodnotu k dátumu nákupu. Súčasne sa vypovedá nájomná zmluva a strany ju primerane rozdelia.

Všetky lízingové splátky (vrátane nákladov na poistenie, uvedenie do prevádzky) sa dajú v plnej miere pripísať nákladom na výrobky alebo služby, čo výrazne znižuje daňový základ pre daň z príjmu.

DPH pridelená na splátky lízingu sa započítava pri platení celej sumy lízingových splátok do rozpočtu.

Lízing umožňuje použiť zrýchlené odpisy majetku s maximálnym pomerom 3. To vám umožní zvýšiť odpisy.

Môžete pritiahnuť partnerov na používanie zariadenia prenajatého na obdobie prestojov, pretože lízing nestanovuje limity na počet možných vlastníkov zariadení.

Užitočné rady

Pred rozhodnutím o kúpe zariadenia na lízing si preštudujte právny rámec pre lízing, vypracujte podnikateľský plán na použitie zariadenia, ktoré chcete prenajať, vypočítajte ekonomickú efektívnosť vašej predstavy, finančné možnosti vašej spoločnosti.

prenájom vybavenia

Odporúčaná