Obchodná komunikácia a etika

Ako zaregistrovať zmenu názvu spoločnosti

Ako zaregistrovať zmenu názvu spoločnosti

Video: Zmena názvu pivovaru 2024, Júl

Video: Zmena názvu pivovaru 2024, Júl
Anonim

Spoločnosť často mení svoje meno, táto skutočnosť musí byť riadne vypracovaná a potrebné informácie a dokumenty musia byť predložené daňovému inšpektorátu a poisťovacím fondom. O zmene názvu spoločnosti by ste mali informovať zákazníkov organizácie, dodávateľov, ako aj banku, v ktorej je otvorený bežný účet.

Image

Budete potrebovať

  • - dokumenty spoločnosti;

  • - forma p14001;

  • - formy príslušných dokumentov;

  • - pečať podniku.

Návod na použitie

1

Ak má organizácia niekoľko zakladateľov, musí zvolať radu účastníkov a rozhodnúť o zmene názvu podniku a potom ho vydať vo forme protokolu. Tento dokument by mal podpísať každý z účastníkov spoločnosti.

2

Vo formulári p14001 na prvej strane uveďte predchádzajúce meno spoločnosti v súlade s chartou alebo iným ustanovujúcim dokumentom, uveďte hlavné registračné číslo štátu, dátum pridelenia. Zapíšte si svoje daňové identifikačné číslo a kód príčiny registrácie vašej organizácie. Začiarknutím políčka zobrazíte informácie o pomenovaní.

3

Na liste A žiadosti o zmenu a doplnenie zjednoteného štátneho registra právnických osôb uveďte názov právnej formy podniku. Uveďte nový názov organizácie v plnej a skrátenej forme.

4

Zabezpečte vyplnenú žiadosť notárskej verejnosti. Pripojiť k nemu potrebný balík dokumentov, a to: listina s novým menom, potvrdenie o zaplatení štátnej povinnosti alebo výpis z účtu, príkaz na vymenovanie riaditeľa jednotlivca, ako aj rozhodnutie o založení spoločnosti, listina so starým menom spoločnosti, kópia osvedčenia o pridelení organizácia daňového identifikačného čísla a hlavného registračného čísla štátu. Vyššie uvedené dokumenty odovzdajte daňovému úradu, ktorý by mal byť generálnym riaditeľom spoločnosti.

5

Poskytnite doklady potvrdzujúce zmenu názvu spoločnosti na fondy, na ktoré prevádzate poistné. Predložte ich tiež banke, v ktorej máte bežný účet, znovu prerokujte zmluvu, pretože starý bude neplatný.

6

Vytvárajte oznámenia v akejkoľvek forme pre každú zmluvnú stranu. K nim priložte kópiu zápisnice zo zakladajúceho zhromaždenia alebo výlučné rozhodnutie jediného účastníka, ako aj prijaté osvedčenia PSRN, TIN. Pošlite každému kupujúcemu a dodávateľovi. Obnovte s nimi zmluvy.

Odporúčaná