obchodné

Ako založiť výrobu

Ako založiť výrobu

Video: Jak založit kvásek (podrobný postup) 2024, Júl

Video: Jak založit kvásek (podrobný postup) 2024, Júl
Anonim

Rozhodnutie o otvorení výroby vlastnými rukami by malo byť založené na pevnom presvedčení, že na výrobkoch, ktoré sa chystáte vyrábať, bude na trhu dopyt. Preto sa oplatí investovať do organizácie nového výrobného podniku, ktorý sa riadi výsledkami hĺbkového marketingového prieskumu. A až po nájdení typu produktu, ktorý na trhu zjavne nie je dostatočný, môžete urobiť prvé kroky k spokojnosti spotrebiteľa.

Image

Budete potrebovať

  • Miestnosť je vybavená potrebnými službami

  • Sada vybavenia

  • Sprostredkovanie s dodávateľmi surovín a dodávok

  • Balík zložiek a povoľovacie dokumenty

Návod na použitie

1

Prenajmite si izbu, pričom nezabudnite na hlavné komponenty výrobného procesu a ďalší pohyb hotového výrobku. Musíte mať k dispozícii priestor pre dielňu - jeden, pre sklad - dva, a budete musieť skladovať nielen to, čo vyrábate, ale aj suroviny, ktoré môžu byť veľmi rozmanité. Okrem toho sa oplatí vopred vybudovať pravdepodobný dodávateľský reťazec - malo by byť vhodné vyzdvihnúť výrobky z vášho skladu a prepraviť suroviny, čo znamená, že prístupové cesty s dostatočnou kapacitou vedú do vami zvolených priestorov.

2

Zistite, aké technické vybavenie je potrebné na usporiadanie výroby vami vybraného typu produktu. Kúpte si potrebnú súpravu zariadenia, pričom nezabudnite, že v počiatočnej fáze vysokých výrobných kapacít nemusíte nič dosiahnuť - najskôr musí váš projekt prejsť testom návratnosti. Možno, že prevádzka zariadenia bude vyžadovať špecializované technické komunikácie.

3

Preskúmajte trh s tými materiálmi, ktoré budete potrebovať na výrobu výrobkov ako surovín. Vyberte dodávateľov, ktorí najlepšie vyhovujú vašim cieľom (cena a vlastnosti dodávky), začnite s nimi nadviazať vzájomne výhodnú spoluprácu. Dodávky surovín by nemali byť prerušené, takže v práci vašich partnerov je dôležitá stabilita.

4

Najmite minimálny počet zamestnancov na základe technologických čŕt vášho budúceho podnikania. Pri riadení výroby zohrávajú pracovníci významnú úlohu, ale potreby každého jednotlivého podniku a požiadavky na jeho personálne zabezpečenie môžu byť veľmi rozdielne. Jednoduchú výrobu (a bude to tak v počiatočných fázach) môžu obsluhovať iba pracujúci personál, ale s rastúcou nutnosťou nevyhnutne vznikajú potreba inžinierskych a technických pracovníkov.

5

Zhromažďovať všetky dokumenty potrebné na otvorenie výroby a jej fungovanie. Niektoré typy výrobkov nevyžadujú certifikáciu a ich výrobu - povinné licencie. V každom prípade však na to, aby ste mohli využívať priestory určené na výrobu pre svoje podnikanie, musíte byť najskôr „schválení“ Federálnou službou pre dohľad nad ochranou práv spotrebiteľov a ľudskou starostlivosťou a inšpekciou požiaru (niekedy aj inými technickými inšpekciami a environmentálnymi službami).

Užitočné rady

Okrem surovín sa musíte starať aj o balenie svojich výrobkov od samého začiatku - v niektorých prípadoch bude tento problém vyriešený na úrovni nákupu ďalších spotrebných materiálov, v niektorých bude vyžadovať služby profesionálnych dizajnérov.

Pre problémy spojené s organizáciou výroby nezabudnite premýšľať o tom, ako budete predávať to, čo vyrábate - kontaktujte potenciálnych zákazníkov, poskytnite im vzorky tovaru.

Článok opisujúci proces organizácie výroby (napríklad ručne vyrábané mydlo).

Odporúčaná