ostatné

Ako vyhrať výberové konanie

Ako vyhrať výberové konanie

Video: U Nesrovnala vyhral konkurz, potom ho zrušili 2024, Júl

Video: U Nesrovnala vyhral konkurz, potom ho zrušili 2024, Júl
Anonim

Ak chcete vyhrať výberové konanie na dodávky, musíte byť v čase jeho držania plne vybavení. Konkrétne, vopred pripraviť materiály na prezentáciu, zistiť skutočné potreby zákazníkov. A skúste prispôsobiť svoj produkt v súlade s ich požiadavkami.

Image

Návod na použitie

1

Ak dôjde k vážnemu výberovému konaniu, začnite zhromažďovať informácie o zákazníkoch vopred, najmenej dva až tri mesiace vopred. Tento čas budete potrebovať, aby ste zhromaždili databázu potenciálnych zákazníkov a študovali ich potreby a zistili, o ktorý konkrétny produkt sa najviac zaujímajú.

2

Pokúste sa nadviazať priateľský kontakt so spoločnosťami - kupujúcimi. Zavolajte vedúcich pracovníkov, ktorí sa rozhodnú pre ponuku. Úprimne mi povedzte, že máte záujem prilákať nových zákazníkov a ste pripravení vopred prediskutovať možné podmienky spolupráce.

3

Urobte si stretnutie. Nezabudnite si so sebou priniesť vzorky produktu. Požiadajte zákazníka, aby sa vyjadril, ktorý z ponúkaných tovarov by ho mohol zaujímať a akú cenu je zaň ochotný zaplatiť. Uskutočnite konštruktívny dialóg a nezabudnite si preštudovať všetky jemnosti produktu. Partner by vás mal navštíviť s profesionálom, ktorý má istotu v kvalitu návrhu.

4

Vykonajte analýzu konkurentov a zistite ceny podobných výrobkov. Ak sú náklady na tovar príliš vysoké, ponuku nemožno vyhrať. Pri stretnutí so zákazníckou spoločnosťou sľubujte výhradné podmienky spolupráce, pri ktorých sa pri veľkých objemoch nákupov zabezpečí významné zníženie nákladov.

5

Po vyhlásení výberového konania pošlite vopred pripravenú prezentáciu produktu, prispôsobenú podľa želania zákazníka. Po odoslaní zavolajte zodpovednej osobe, uistite sa o jej prijatí a dohodnite si stretnutie. Na ňom môžete diskutovať o podmienkach ďalšej spolupráce v prípade, že vaša spoločnosť vyhrá ponuku.

6

Pokúste sa zvíťaziť nad zákazníkom. Nájdite bežné nepracovné témy. Môže to byť akýkoľvek koníček - zjazdové lyžovanie, chov psov, zbierka hodiniek. V kancelárii svojho partnera je vždy niečo, čo naznačuje jeho vášeň. Záujem, ktorý sa prejaví osobitne na osobnosti osoby, a nielen na peňažnom príkaze, sa ocení a poskytne vám ďalšiu výhodu oproti konkurentom.

Odporúčaná