Obchodné riadenie

Ako propagovať knihu

Ako propagovať knihu

Video: 5 věcí, bez kterých propagace vaší knihy nebude nikdy fungovat 2024, Júl

Video: 5 věcí, bez kterých propagace vaší knihy nebude nikdy fungovat 2024, Júl
Anonim

Napísali ste knihu, ktorú si prečítali vaši príbuzní a priatelia. Čo bude ďalej? Ako o nej informovať ostatných? Každý autor chce byť ocenený. Kniha je produkt, aj keď je to produkt špeciálneho druhu, a preto potrebuje reklamu a propagáciu, rovnako ako iné tovary. Na propagáciu knihy je však potrebné pochopiť špecifiká propagácie takýchto výrobkov.

Image

Návod na použitie

1

Je dôležité, aby autor, ktorý chce svoju knihu propagovať, pochopil, že kniha je špeciálny produkt, ktorý je potrebný pre väčšinu ľudí (napriek tomu väčšina ľudí číta aspoň občas), ale nie pre základné tovary. Osoba utratí peniaze za knihu, keď sú uspokojené jej dôležitejšie potreby (jedlo, oblečenie atď.). Kniha je jedným zo spôsobov, ako sa dobre pobaviť. Propagácia kníh - záležitosti je preto dosť komplikovaná a pomalá. Vaša kniha môže ležať na pultoch obchodov pomerne dlhú dobu bez osobitného dopytu. Všeobecne je táto situácia normálna, existuje veľa kníh a je ťažké dosiahnuť závratný dopyt po vašej vlastnej knihe. Aby ste sa však zoznámili a kúpili si produkt svojej práce, je dôležité myslieť nielen na vydávanie kníh a ich predaj v obchodoch, ale aj na reklamu. Malo by sa pripraviť, že reklamná kampaň na knihu nie je lacná.

2

Už ste urobili prvú reklamu sami, keď ste dali svojim príbuzným a priateľom, aby si prečítali knihu. Nepodceňujte dôležitosť ústneho podania - často kupujeme knihy na odporúčanie priateľov.

3

Každý, dokonca aj malý kníhkupectvo, má špeciálnu poličku pre vedúcich predaja. Pravdepodobne ste si viackrát všimli, že na ňom ležia málo známi autori. A ešte viac si musíte všimnúť, že mnoho z nich je vhodných predovšetkým pre túto konkrétnu poličku. Poskytnutie miesta pre vašu knihu na tejto polici alebo pod ikonou „odporúčať“ v kníhkupectve môže byť silným reklamným krokom.

4

Mnohí z nás radi čítajú o verejnej doprave. Toto je ideálne miesto na reklamu kníh. Svetlý reklamný plagát vašej knihy s chytľavou frázou z nej upúta pozornosť potenciálnych čitateľov.

5

Vyššie uvedené spôsoby sú nepochybne veľmi drahé. Nie všetci autori si môžu napríklad dovoliť reklamu na metro. Existujú aj iné, lacnejšie a menej štandardné spôsoby reklamy. Napríklad môžete umiestniť kapitolu z knihy o renomovaných internetových zdrojoch. Tí, ktorým sa táto kapitola páči, si môžu celú knihu kúpiť.

6

Dobrým spôsobom, ako propagovať knihu, je predstavenie počas literárneho večera, stretnutie čitateľov so spisovateľmi. Toto nie je najobľúbenejšia udalosť, ale takéto stretnutia sa môžu usporiadať napríklad vo veľkých kníhkupectvách. Takéto stretnutia organizuje niekedy niekoľko autorov.

7

Môžete zviazať niekoľko kópií kapitoly svojej knihy a dohodnúť s malými kaviarňami o možnosti umiestnenia týchto kapitol na rovnakom mieste, kde sa obvykle nachádzajú bezplatné časopisy. Mnoho ľudí si rád prečíta šálku kávy alebo pri čakaní na objednávku. Možno sa zaujímajú o vašu knihu, nie o časopisy.

Odporúčaná