Druhy činností

Ako navrhnúť kaviareň

Ako navrhnúť kaviareň

Video: Krups Evidence Quattro Force EA89 | Kde je Krups, tam je kaviareň | Krups SK 2024, Júl

Video: Krups Evidence Quattro Force EA89 | Kde je Krups, tam je kaviareň | Krups SK 2024, Júl
Anonim

Dnes už kaviareň nie je len stravovacie zariadenie. Kaviarne si odpočinú, rozprávajú sa, dobre sa bavia. Toto je dobré miesto pre neformálne stretnutie s obchodnými partnermi. Preto je vlastná kaviareň výnosným podnikom.

Image

Budete potrebovať

  • - súčasti obvodu;

  • - Plán budúcej kaviarne.

Návod na použitie

1

Na prvý pohľad sa zdá, že navrhnutie kaviarne je celkom jednoduché. Ale v skutočnosti je to skutočné umenie. Aby sa vaša inštitúcia stala skutočne populárnou a úspešnou, priniesla vám stabilný príjem, musíte ju urobiť nielen atraktívnym vzhľadom, ale aj pohodlnou pre návštevníkov.

2

Ak navrhujete kaviareň prvýkrát, musíte zvážiť všetky komplikácie týchto inštitúcií. Povinnou súčasťou kaviarne je kuchyňa, hala pre návštevníkov, miestnosti na služobné účely, toalety (stále si môžete usporiadať bar, malý tanečný parket atď., Ale to je na vašom uvážení). Ak chcete vizuálne zvážiť všetky možné možnosti rozloženia, vystrihnite z kartónu malé obdĺžniky. Každá z nich bude označovať funkčne významné priestory (kuchyňa, hala pre návštevníkov atď.).

3

Teraz skombinujte svoje obdĺžniky za sebou a vyberte najúspešnejšiu kombináciu. Dodržiavajte stanovené pravidlá.

4

Dvere do kuchyne by nemali ísť priamo do haly. Tiež sa uistite, že vôňa jedla neprichádza do miestnosti. Kuchyňa umiestnite tak, aby nebola pre zákazníkov viditeľná, ale zároveň ju neumiestňujte príliš ďaleko - inak by sa čas podávania mohol predĺžiť.

5

Toalety pre návštevníkov sú umiestnené v protiľahlom krídle kuchyne. Kúpeľne by sa tiež mali nachádzať v určitej vzdialenosti od návštevníkov, ale nie príliš ďaleko, aby sa dali ľahko nájsť.

6

Kancelárske miestnosti (sklady zariadení, priestory pre zamestnancov) by mali byť umiestnené za toaletami. Navrhnite vstupy do miestností pre zamestnancov tak, aby ste sa tam dostali z iných kancelárskych miestností bez opustenia haly.

7

Teraz nakreslite presnejší plán kaviarne. Odrážajte v novom nákrese všetky architektonické riešenia a dizajnové triky, vďaka ktorým je miestnosť pohodlná pre návštevníkov aj zamestnancov. Venujte pozornosť obr. 1. Tu sa berú do úvahy všetky požiadavky. Dvere v kuchyni sú zatvorené ďalšími stenami, čo vám umožní skryť pracovný postup pred očami klienta. Toalety sú prepojené s kancelárskymi priestormi ďalšími dverami, takže návštevníci nikdy neuvidia čistiace prostriedky s vybavením na čistenie kúpeľní. Kuchyňa je tiež prepojená s kancelárskymi priestormi, takže v prípade núdze bude personál schopný okamžite a neviditeľne konať pre hostí vašej kaviarne. V prípade požiaru urobte dva núdzové východy a vedľa technických miestností umiestnite hasiace prístroje.

Odporúčaná