Obchodné riadenie

Ako skontrolovať predajcu vášho obchodu

Obsah:

Ako skontrolovať predajcu vášho obchodu

Video: Hliníková a polyestrová živicová miska - sústruženie dreva 2024, Júl

Video: Hliníková a polyestrová živicová miska - sústruženie dreva 2024, Júl
Anonim

V maloobchode zohrávajú predajcovia významnú úlohu v úspechu: často od nich závisí úroveň predaja, lojalita zákazníkov a imidž obchodu ako celku. Ak pracovníci predaja pracujú zle, sú nevyhnutné straty alebo ušlý zisk. Aby ste tomu zabránili, zadajte do obchodu jasné pracovné normy a pravidelne kontrolujte predajcov.

Image

Normy a pravidlá

Začať s jednotným súborom pravidiel pre predajných pracovníkov, ktorých dodržiavanie výrazne uľahčí prácu a kontrolu predajcov. Vytvorte jasné a stručné pokyny týkajúce sa vzhľadu, zákazníckeho servisu, vybavovania sťažností, miery vystavenia produktu a udržiavania objednávky v obchode.

Medzi zamestnancami zadajte určitú hierarchiu: napríklad pri uchádzaní sa o prácu budú noví náboroví pracovníci vyškolení a pod dohľadom vyšších predajcov.

Predajcovia obchodov pravidelne kontrolujte osobne. Najlepšie je simulovať situáciu, v ktorej budete konať ako kupujúci. Spýtajte sa na neštandardné otázky, zmiasť zamestnanca: získate tak šancu pochopiť, či sa predajca v praxi zaoberá podobnými prípadmi.

Pevné pozorovanie

Sledovacie kamery sú praktickým nástrojom nielen na zaistenie bezpečnosti obchodu, ale aj na monitorovanie predajcov. Pomocou funkcie nahrávania môžete kedykoľvek reprodukovať, čo sa deje. Nezabudnite upozorniť personál, že kamery sú nainštalované v obchode. Venujte osobitnú pozornosť oblasti pokladne. Bohužiaľ, prípady krádeže predajcami hotovosti nie sú neobvyklé. Oprava toho, čo sa deje, vám pomôže vidieť v kritickej situácii, ktorá mala prístup k peniazom.

Okrem toho, ak predaj súvisí s telefonickými rozhovormi alebo častými hovormi potenciálnych zákazníkov, nahrávanie konverzácií nebude na mieste. Spôsob rozhovoru s kupujúcim môže o predajcovi veľa povedať.

Odporúčaná