ostatné

Ako skontrolovať ochrannú známku

Ako skontrolovať ochrannú známku

Video: Co je to ochranná známka? - Průvodce ochrannou vašeho podnikání 2024, Júl

Video: Co je to ochranná známka? - Průvodce ochrannou vašeho podnikání 2024, Júl
Anonim

Pomerne často sa stáva, že stopercentná ochranná známka autorských práv vytvorená podnikateľom alebo odborníkmi, ktorých najala, je už v databázach Rospatent. ale

ako majetok úplne inej organizácie.

Image

Návod na použitie

1

Pred predložením konečného balíka dokumentov na registráciu ochrannej známky si skontrolujte podobnosť a totožnosť s tými, ktoré sú už zaregistrované, alebo čakajte na registráciu v Rospatent. Tento postup je potrebný, aby ste mohli včas zistiť, či je vaša ochranná známka (alebo podobná) v databáze tejto organizácie.

2

Ak je vaša ochranná známka už zaregistrovaná, dostanete zamietnutie registrácie vášho označenia a získanie práv naň. Poznámka: Ak ste vo svojej firme použili ochrannú známku podobnú tej, ktorú vlastní iný vlastník, môže sa to stať základom na uplatňovanie rôznych sankcií proti vám. Napríklad budete musieť uhradiť všetky straty spojené s neoprávneným držaním a používaním ochrannej známky tretej strany.

3

Overenie ochrannej známky však môže byť aj predbežné (tj pred predložením všetkých ostatných dokumentov na jeho registráciu). Ak to chcete urobiť, požiadajte o predbežnú kontrolu u Rospatent a platte za služby tohto oddelenia. Takéto overenie sa vykonáva v lehote 7 až 14 dní (v závislosti od naliehavosti a ceny objednávky) spolu s FIPS.

4

Zadajte objednávku na predbežné overenie svojej ochrannej známky a založenú sumu uložte na účet Rospatent. Na konci overovacieho obdobia sa vám zobrazí správa o vašej ochrannej známke. Ak je takáto známka už v databázach Rospatent, odborníci tohto oddelenia ju za príplatok zrušia, ak už sú v dokumentoch vašej organizácie, ale ešte neboli uvedené do prevádzky.

5

Buďte opatrní: mnoho spoločností, ktorých adresy nájdete na internete alebo offline, vám môže ponúknuť kontrolu v kratšom časovom rámci (niekedy aj do 1 dňa), ale ich databázy buď obsahujú neúplné informácie o ochranných známkach (okrem značiek) čaká na registráciu) alebo vôbec neexistujú.

Odporúčaná