Obchodná komunikácia a etika

Ako vykonať interný audit

Ako vykonať interný audit

Video: Auditeur Interne chez L'Oréal 2024, Júl

Video: Auditeur Interne chez L'Oréal 2024, Júl
Anonim

Vykonáva sa vnútorný audit, aby sa získali pravdivé informácie o finančnom a materiálnom stave organizácie. Zároveň sa hodnotia metódy a postupy ekonomického systému z hľadiska ich produktivity a efektívnosti.

Image

Návod na použitie

1

Pred vykonaním vnútorného auditu musíte určiť cieľ a ciele, ktoré by ste chceli vidieť na základe výsledkov práce audítorov. Vytvorenie vlastného auditu môžu byť negatívne akceptované zamestnancami podniku, čo môže nepriaznivo ovplyvniť prácu organizácie. Preto je potrebné oznámiť všetkým útvarom a útvarom podniku, že cieľom auditu nie je kontrola zamestnancov, ale pracovný proces, zisťovanie nedostatkov a odchýlok v práci, čo pomáha dosahovať lepšie výsledky.

2

V predstavenstve alebo na stretnutí zakladateľov sa prijíma rozhodnutie o vytvorení vnútorného auditu, ktoré sa zaznamená v príslušných dokumentoch.

3

Pravidlá a právomoci vnútorného auditu sú formálne upravené v písomnom dokumente podpísanom predstavenstvom alebo zakladateľmi spoločnosti.

4

Pred vykonaním auditu audítori napíšu plán, v ktorom uvedú spôsob vykonávania postupov a množstvo práce. Plán podpisuje vedúci organizácie. Ak je to potrebné, manažér poskytne písomné vysvetlenia o práci podniku.

5

Ak je počas auditu výrobného procesu alebo podobnej operácie potrebný odborník so špecifickými znalosťami, potom je na takúto kontrolu najatý odborník z tretej strany a je s ním podpísaná príslušná dohoda.

6

Po vykonaní vlastného auditu útvar vypracuje správu, v ktorej zodpovedný audítor vyjadrí svoj názor na všetky významné vzťahy a poskytne podrobné odporúčania. Pri vyjadrovaní názoru sa audítor riadi štandardmi v súlade s profesijným etickým kódexom audítorov.

7

Oddelenie audítorov by malo vykonávať interný audit jednej pridelenej úlohy, kým sa neodstránia všetky chyby a odchýlky.

8

Pamätajte, že audítor je nezávislý od vedenia spoločnosti. Len tak sa zabezpečí spoľahlivosť údajov uvedených v záverečnej správe audítora.

Odporúčaná