obchodné

Ako pracovať na zjednodušenom daňovom systéme

Ako pracovať na zjednodušenom daňovom systéme

Video: Účtovníctvo na základe zmluvy s Wildberries, Ozon, Lamoda (daňové režimy, transakcie) 2024, Júl

Video: Účtovníctvo na základe zmluvy s Wildberries, Ozon, Lamoda (daňové režimy, transakcie) 2024, Júl
Anonim

Väčšina súkromných podnikateľov sa týka malých podnikov, preto je pre nich najvýhodnejšie použitie zjednodušeného daňového systému. Tento systém je optimálny z hľadiska daňového zaťaženia a vedenia účtovníctva.

Image

Budete potrebovať

  • - registráciu fyzickej osoby ako samostatného podnikateľa;

  • - žiadosť o prechod na zjednodušený daňový systém.

Návod na použitie

1

Prechod na zjednodušený daňový systém má povahu oznámenia a štandardne sa neuplatňuje. Predtým, ako podnikateľ prejaví vôľu používať zjednodušený daňový systém, musí sám rozhodnúť o najoptimálnejšom daňovom systéme. Môže si zvoliť zjednodušený daňový systém s daňovým objektom „príjem“ so sadzbou 6% alebo „príjem po odpočítaní výdavkov“ so základnou sadzbou 15%.

2

Pri registrácii novej IP alebo od začiatku budúceho roka môžete prejsť na aplikáciu zjednodušeného daňového systému. Aby mohol podnikateľ v roku 2014 využívať zjednodušený daňový systém, musel do 31. decembra 2013 predložiť oznámenie vo forme č. 26.2-1. Oznámenie musí byť vyhotovené v dvoch kópiách, z ktorých jedna bude potvrdením začiatku uplatňovania zjednodušeného daňového systému., 3

Všetci podnikatelia, ktorí pracujú na zjednodušenom daňovom systéme, musia používať hotovostnú metódu vykazovania výnosov. Preto sa musia zaregistrovať v daňovej pokladnici a rozdávať všetkým kupujúcim hotovostné príjmy pri nákupe za hotovosť. Ďalšou možnosťou je organizácia prijímania bezhotovostných platieb. Na tento účel musí mať individuálny podnikateľ svoj vlastný bankový účet, ktorý môže otvoriť v ktorejkoľvek banke.

4

V rámci zjednodušeného daňového systému podnikateľ v priebehu roka nepredkladá žiadne správy o platbách a daniach. Všetky správy sa predkladajú do príslušných fondov, iba ak majú jednotliví podnikatelia zamestnancov. Vyhlásenie o zjednodušenom daňovom systéme sa predkladá na konci roka do 31. marca. Jednotlivý podnikateľ musí platiť iba preddavky na daň každý štvrťrok. Výška dane sa určuje na základe časového rozlíšenia a závisí od sadzby dane. Ak jednotlivec nemá zamestnancov, potom uplatní príjem USN, môže znížiť výšku daní na 100%.

5

Do 20. januára musí IP predložiť informácie o priemernom počte.

6

Účtovanie IP v zjednodušenom daňovom systéme je obmedzené na udržiavanie KUDIR, ako aj na dodržiavanie hotovostnej disciplíny a vyplňovanie pokladničnej knihy.

7

Jednotlivý podnikateľ musí tiež platiť FIU fixné platby bez ohľadu na prítomnosť činnosti a finančné výsledky. Ich veľkosť sa každoročne mení. V roku 2014, ich veľkosť pre podnikateľov s príjmom menej ako 300 tisíc rubľov bude 20 727, 53 s.

Venujte pozornosť

USN nemôžu používať nasledujúce kategórie IP:

- IE so zamestnancami nad 100 osôb;

- IE s ročným príjmom viac ako 64, 02 milióna rubľov. za rok;

- IE vyrábajúce tovar podliehajúci spotrebnej dani a pracujúci v odvetví hazardných hier;

- IP, ktoré uplatňujú CES.

Užitočné rady

Aby jednotlivý podnikateľ v zjednodušenom daňovom systéme mohol znížiť výšku dane z platieb FIU, musí sa platiť štvrťročne.

ako pracovať v nás

Odporúčaná