Obchodné riadenie

Ako propagovať podnikanie prostredníctvom internetu

Ako propagovať podnikanie prostredníctvom internetu

Video: Ako vysielať naživo na YouTube cez Google Hangouts On Air 2024, Júl

Video: Ako vysielať naživo na YouTube cez Google Hangouts On Air 2024, Júl
Anonim

Rozhodli ste sa teda podnikať, zaregistrovať ho, nájsť dodávateľa, dodať alebo vyrobiť tovar, ale neexistujú žiadni zákazníci. Nikto ťa nepozná. Nemôžete ísť do reklamnej agentúry a nie je výhodné najať si vlastného špecialistu na SMM, pretože zatiaľ nemáte dosť peňazí. Čo robiť v tejto situácii? Svoju firmu môžete propagovať sami. Hlavnou vecou je využitie všetkých možných zdrojov vrátane internetu. Tento príspevok vám povie, čo môžete urobiť, pomocou príkladu internetového obchodu.

Image

Ak nemáte dostatok kapitálu na investovanie do reklamy v televízii, rozhlase alebo na uzavretie zmluvy s reklamnou agentúrou, konajte prostredníctvom internetu - je to oveľa lacnejšie a efektívnejšie.

Využívajte všetky možné sociálne siete, napríklad Instagram, VKontakte, Odnoklassniki alebo Google+. Nezabúdajte, že váš internetový obchod nikto nenájde, ak o ňom nebudete šíriť informácie. V sociálnej oblasti. siete, ktoré potrebujete vytvoriť verejnosť alebo skupiny, ktoré budú popisovať prácu vášho obchodu.

Na predaj tovaru nie je potrebné mať vlastnú webovú stránku. Jednoducho si môžete vytvoriť skupinu vo VK a prostredníctvom nej konať. Názov skupiny alebo komunity by mal odrážať činnosti vášho obchodu, ale zároveň by mal byť jednoduchý a zrozumiteľný - aby k vám chceli prísť aj ignoranti.

Image

Keď sa rozhodnete, na ktorých sociálnych sieťach prilákať zákazníkov, a vytvoriť tam skupiny alebo komunity, premýšľajte o tom, čo chcete povedať potenciálnym spotrebiteľom. Aký obsah naplní vašu skupinu, z čoho bude pozostávať. Budú to bežné články popisujúce produkt alebo farebné vizualizácie, fotoreportáže. Spotrebiteľ miluje krásne fotografie a podrobný popis produktu.

Obsahové skupiny v sociálnej sieti. siete by mali byť pre jednoduchého laika atraktívne a zrozumiteľné. Aj keď predávate akékoľvek mikropočítače pre technické zariadenia, neskúšajte sprava a doľava. Takže zúžite okruh potenciálnych kupcov na tých, ktorí ich už používajú, a nová zákaznícka základňa sa nevytvorí. Začiatočníci jednoducho nechápu, čo im ponúkate.

Ak produkt opíšete jasnejšie, zvyšuje sa pravdepodobnosť získania nového zákazníka. Napríklad veta „Tieto mikrokontroléry sa používajú na ovládanie rôznych elektronických zariadení. S pomocou nich si môžete sami zostaviť svojho vlastného robota doma!“ znie atraktívnejšie a zrozumiteľnejšie ako „predávame mikrokontroléry“.

Image

Každý príspevok by mal mať aspoň jeden obrázok. Vysoko kvalitný obrázok, nie fotografia na kolene v zlom rozlíšení. Čím viac je emocionálne zapojenie zákazníka, tým viac sa mu budú páčiť vaše produkty. Pri zlých fotografiách alebo ich neprítomnosti kupujúceho odtlačíte iba preč - nikto nemá rád čítať jeden veľký textový uterák. Obrázok tiež umožňuje vidieť samotný príspevok medzi ostatnými.

Pokúste sa vytvoriť značky hashtag pre každý príspevok, stačí 3 - 5. Takto zoskupujete svoje produkty podľa značiek hash, ktoré vás ľahšie nájdu.

Zanechajte kontakty svojho obchodu v sociálnej sieti. siete, ktoré propagujete. Nemali by ste písať „Všetky informácie, ktoré nájdete na našej webovej stránke …“. Klienti sú príliš leniví na to, aby prešli z jedného zdroja na druhý. Možno nemajú dostatok prevádzky, možno nemajú čas, ale podstata je rovnaká - stratili ste potenciálneho zákazníka. Nenechajte sa lenivať a napíšte úplné informácie o obchode: približné ceny, vaše kontakty, otváraciu dobu, spôsoby doručenia a platby, atď.

Vytvorte v skupine pocit živej činnosti. Príspevky, aj keď malé, ale kvalitné, by sa mali uverejňovať najmenej raz denne. Môže to byť opis jedného produktu, oznámenie nových príchodov, vďaka dodávateľom, iba obrázky.

Ak konáte prostredníctvom skupiny vo VK, sprístupnite diskusie. Tam si vaši zákazníci budú môcť klásť svoje otázky bez upchatia steny. V diskusiách môžete podrobne opísať, ako dochádza k dodaniu a platbe, kde môžete dodať tovar, ako dlho to trvá.

Ako pritiahnuť ľudí do komunity? Existujú 4 spôsoby a 2 z nich sú bezplatné.

Image

* je to zadarmo

  1. Požiadajte priateľov a známych, aby sa vrátili z vašich komunít a prihlásili sa na ich odber. Čím viac ľudí v skupinách a verejnosti, tým ľahšie je nájde a tým príťažlivejšie sa stanú.
  2. Vyhrajte počiatočný počet ľudí na bezplatných zdrojoch, napríklad AddMeFast. Áno, existuje šanca, že niektorí z odberateľov k vám prídu s blokovanými stránkami. Existuje ešte väčšia šanca, že nikdy nebudú využívať vaše služby. Stále však budete najímať ľudí a potenciálnych zákazníkov priťahujete do komunity.
Image

* nie je zadarmo

  1. Využívajte online reklamu napríklad prostredníctvom služby Google AdWords, Mail.ru alebo VKontakte. Nevyžaduje milióny investícií a bude celkom efektívny, ak zadáte kľúčové slová vyhľadávania správne. Môžete ich skontrolovať v programe WordStat.Yandex.
  2. Získajte sledovateľov prostredníctvom výmen komentárov, ako sú QComment a Wpcomment. Tam môžete moderovať prácu umelcov, nastaviť geografické zacielenie, vykonať obmedzenia vo forme „iba skutočných aktívnych stránok používateľov bez reklám“. Tam si tiež môžete objednať svoju obľúbenosť, odplatu, predplatné a komentáre pre svoju komunitu, nenápadné zmienky v blogoch a fórach. Vzhľadom na to, že jeden zákazník na týchto stránkach stojí jedného zákazníka za približne 2 rubľov, tento spôsob zabalenia nebude stáť veľa.

Takže teraz viete, čo musíte urobiť, aby ste propagovali internet. Hlavnou vecou je správne zostaviť rozvrh práce na propagácii, potom všetky tieto metódy budú fungovať.

Odporúčaná