obchodné

Ako propagovať svadobný salón

Ako propagovať svadobný salón

Video: Svadobný salón Monika 2024, Júl

Video: Svadobný salón Monika 2024, Júl
Anonim

Svadobné podnikanie je zložité, ale celkom výhodné. Špecifiká ponúkaných služieb neumožňujú vytvoriť okruh stálych zákazníkov. Majitelia obchodov však môžu rozšíriť sortiment a výrazne zvýšiť predaj. Buďte kreatívni pri propagácii svojho salónu - a úspech nebude trvať dlho.

Image

Návod na použitie

1

Ponuka originálneho sortimentu. Vyberte si svadobné šaty, ktoré sú žiadané, ale nie sú zastúpené v iných salónoch. Dnes sa veľa neviest zaujíma o neobvyklé oblečenie, ktoré zdôrazňuje ich individualitu. Rozšírte svoj výber o moderné štýly - napríklad ríša v štýle alebo veľkolepé, tesne priliehajúce toalety vlakom.

2

Postarajte sa o budúce svokry a svokry, ako aj o družičky. Vyberte si večerné šaty, ktoré zodpovedajú štýlu vašej svadby. Ak to priestor a možnosti salónu umožňujú, môžete uvažovať o pánskych oblekoch pre podkoní. Zvážte systém prenájmu, ako aj možnosť nákupu a predaja použitých šiat. Takáto služba nielen zvýši zisky, ale tiež sa stane vynikajúcou informačnou príležitosťou pre reklamu.

3

Pomysli na systém malých bonusov pre hostí. Priložte darčeky k veľkému nákupu - malé kytice, podväzok, fľašu šampanského. Vybavte malý kútik pre relaxáciu a konverzáciu. Ponúknite návštevníkom kávu alebo čaj, dajte im možnosť fotografovať vybrané šaty. Neboj sa konkurencie a faktu, že niekto môže skopírovať tvoje nápady. Ak máte podozrenie na každého, kto sa prihlási, pripravujete sa o dôveru zákazníkov.

4

Nenechajte sa uniesť so zľavami. Prinášajú straty, navyše zákazníci nedôverujú vnímaniu príliš lacného tovaru a očakávajú skrytý úlovok v takejto ponuke. Zamerajte sa na rozumné ceny, komplexnú ponuku a vynikajúce služby.

5

Prineste svadobných návrhárov na spoluprácu. Môžu zostaviť hotové sety pre dnešné svadby s tematikou. Napríklad na oslavu v antickom štýle môžu novomanželia zabezpečiť nielen vhodné oblečenie pre hlavných účastníkov sviatku, ale aj dekorácie pre osobné automobily a stoly, svadobné oblúky, boutonnieres, darčekové fľaše a ďalšie vybavenie. Väčšinu sortimentu je možné si prenajať.

6

Vytvorte zoznam slávnych svadobných fotografov, dovolenkových agentúr a hostiteľov. Ponúknite im vzájomne výhodnú spoluprácu - malé percento nákupov zákazníkov, ktorí prišli na ich odporúčanie.

7

Spolupráca s hotelmi môže byť veľmi zaujímavá. Svadobné večere sú vážnym zdrojom príjmu. Zvážte spoločnú akciu - napríklad nevesta, ktorá kúpila najdrahšie šaty alebo celú škálu služieb, ktoré ponúka salón, dostáva certifikát na romantický víkend v jednej z hotelových izieb.

8

Vážne sa zapájajú do reklamy a propagácie. Neobmedzujte sa na štandardné ponuky reklamných agentov - sú drahé a neúčinné. Vyhľadajte originálne spôsoby. Aktívne komunikujte na tematických fórach, zaregistrujte sa na blogoch a svadobných stránkach. Nezasahujte do priamej reklamy. Pri každej príležitosti sa podrobne rozprávajte o salóne, produktoch, bonusoch a darčekoch. Buďte otvorení, vítaní a primerane reagujte na kritiku.

Odporúčaná