Obchodné riadenie

Ako si oddýchnuť fotografa

Ako si oddýchnuť fotografa

Video: Van Life Scotland Stíhanie jesenných farieb v daždi Hymer Ayers Rock 2024, Júl

Video: Van Life Scotland Stíhanie jesenných farieb v daždi Hymer Ayers Rock 2024, Júl
Anonim

Fotografia je skvelý koníček, ktorý sa môže stať vašou prácou. Ale ak ste začiatočník, potom budete musieť tráviť čas a energiu sebapropagáciou, inak o vás nikto nebude vedieť. Existuje mnoho spôsobov, ako propagovať: od fotografovania zadarmo po vytvorenie a propagáciu vlastnej webovej stránky.

Image

Návod na použitie

1

Vaši potenciálni zákazníci posúdia kvalitu fotografií podľa vášho portfólia. Preto vašou prvou úlohou je vytvoriť také portfólio. Na tento účel zorganizujte niekoľko bezplatných fotografických relácií - napríklad pre svojich priateľov. Môžete tiež fotografovať na svadobnej hostine alebo na firemnej párty zadarmo alebo za nominálny poplatok.

2

Ak sú tí, ktorých ste fotografovali, spokojní s kvalitou svojej práce, môžete predpokladať, že ste už našli klientov. Určite o vás rozprávajú svojim priateľom, pretože fotografov najčastejšie vyhľadávajú známí. Samozrejme by to mohlo niekoho vystrašiť, že práve začínate pracovať. Vaše služby však budú pravdepodobne lacnejšie ako profesionálne. Pre mnohých je to argument, pretože služby fotografov nie sú lacné.

3

Vytvorte blog s fotografiami. Môžete doň nahrať tak úspešné fotografovanie (samozrejme so súhlasom osoby, ktorá bola fotografovaná), alebo jednoducho fotografie zhotovené spontánne. Váš blog určite získa veľa čitateľov, pretože mnohí ľudia radi sledujú fotografie na blogoch viac ako čítať. Niektorí čitatelia sa môžu stať vašimi zákazníkmi.

4

Mali by ste tiež organizovať skupiny na sociálnych sieťach, v ktorých chatujete. Čím viac takýchto skupín a sietí, tým lepšie. Pokúste sa každý deň pozvať do skupiny nových používateľov, najmä venovať pozornosť tým, ktorí sa najčastejšie podieľajú na fotografovaní (spravidla ide o dievčatá vo veku 16 - 25 rokov). Pozvite tiež tých, ktorí sú v stave „zasnúbení“, „majú priateľa / priateľku“. Je možné, že jeden z týchto ľudí uvažuje o svadbe. Nezabudnite odovzdať nové diela do skupiny a komunikovať s používateľmi.

5

Ak máte prostriedky, môžete vytvoriť a propagovať svoj web kontaktovaním odborníkov v tejto oblasti. Môže to byť drahé (okolo 50 000 rubľov), ale o vás sa dozvie ešte viac ľudí. Stránka by mala vytvoriť knihu návštev alebo nejakú inú formu spätnej väzby. Výrazným miestom na webe by mali byť vaše ceny, pretože nízke ceny vám pomôžu venovať pozornosť začínajúcemu fotografovi.

Odporúčaná