Obchodné riadenie

Ako rozdeliť zisk LLC

Ako rozdeliť zisk LLC

Video: PS4 Slim Cleaning, Maintenance and Dusting 2024, Júl

Video: PS4 Slim Cleaning, Maintenance and Dusting 2024, Júl
Anonim

Zisk je cieľom každej komerčnej organizácie, ktorá sa v súčasnosti najčastejšie vytvára vo forme spoločnosti s ručením obmedzeným (LLC). Prevádzkový postup LLC a rozdelenie zisku upravuje federálny zákon o spoločnostiach s ručením obmedzeným.

Image

Návod na použitie

1

Na rozdelenie ziskov spoločnosti je potrebné uskutočniť valné zhromaždenie účastníkov. Môže sa konať raz ročne, šesť mesiacov alebo štvrťrok. Valné zhromaždenie účastníkov LLC prijíma rozhodnutie o určení časti zisku rozdeleného medzi súkromné ​​spoločnosti v pomere k ich akciám. Zároveň rieši dve otázky: o rozdelení všetkých získaných ziskov a o rozdelení tej časti zisku, ktorá sa použije na vyplatenie účastníkom.

2

O rozdelení zisku spoločnosti rozhoduje väčšina z celkového počtu hlasov účastníkov stretnutia. Ak nie je možné rozhodnúť o rozdelení zisku z dôvodu nedostatočného uznášaniaschopnosti alebo ak sa účastníci nedohodli na predmetnej otázke, nie je možné uložiť valnému zhromaždeniu povinnosť rozhodnúť o rozdelení zisku.

3

Zisk spoločnosti s ručením obmedzeným je teda rozdelený v pomere k podielu každého účastníka na základnom imaní podniku. Charta môže pri zakladaní spoločnosti ustanoviť odlišný postup rozdelenia zisku. Musí sa však jednomyseľne schváliť rozhodnutím valného zhromaždenia účastníkov. Zmeny zavedeného postupu by sa mali vykonávať aj so súhlasom všetkých účastníkov LLC.

4

Pokiaľ ide o lehotu na vyplatenie zisku rozdeleného medzi účastníkov, nemal by prekročiť 60 dní od dátumu rozhodnutia. Ak nie je lehota na vyplatenie zisku stanovená v charte alebo na valnom zhromaždení účastníkov, bude sa brať do úvahy 60 dní.

5

Ak počas určeného obdobia účastník nezískal podiel zisku stanovený pre neho, má právo požiadať spoločnosť o vyplatenie stanoveného zisku do troch rokov odo dňa uplynutia jeho platnosti. V stanovách spoločnosti sa môže na predloženie tejto požiadavky ustanoviť odlišné obdobie, ktoré nesmie prekročiť 5 rokov. Ak počas uvedeného obdobia účastník nežiadal o platbu, zisk sa vráti do nerozdeleného zisku spoločnosti.

Odporúčaná