Obchodná komunikácia a etika

Ako zrušiť alianciu

Ako zrušiť alianciu

Video: Naučte Podnikateľskú alianciu tie príplatky počítať! 2024, Júl

Video: Naučte Podnikateľskú alianciu tie príplatky počítať! 2024, Júl
Anonim

Aliancia je spoločenstvo alebo združenie niekoľkých organizácií, podnikov, ktorých vzájomné pôsobenie je založené na vzájomne výhodnej spolupráci a záväzkoch podporovaných dohodou. Ak spolupráca nevyhovuje alebo nie sú dodržané jej zmluvné podmienky, zmluva môže byť ukončená a spoločenstvo môže byť rozpustené.

Image

Budete potrebovať

  • - oznámenie;

  • - protokol;

  • - žiadosť na daňový úrad;

  • - vyhlásenie súdu.

Návod na použitie

1

Pri združovaní viacerých organizácií sú partneri povinní splniť všetky podmienky uvedené v zmluve uzatvorenej počas vzniku aliancie. Každé porušenie povinností vedie k tomu, že spolupráca prestane byť vzájomne prospešná, a preto nemôže vyhovovať obchodným partnerom. Takéto vzťahy vedú k neplatnosti zmluvy.

2

Ak chcete spojenectvo zrušiť, zhromaždte všetkých obchodných partnerov. Všetkých písomne ​​informujte o zvolaní mimoriadneho zasadnutia aliancie zaslaním listu e-mailom alebo pomocou služieb ruskej pošty.

3

Na každom oficiálnom stretnutí sa vedie protokol a prijíma sa všeobecné rozhodnutie, takže keď zrušíte alianciu, zaznamenajte všetko a zozbierajte podpisy všetkých členov komunity.

4

Ak bola aliancia vytvorená z komerčných organizácií uzavretej akciovej spoločnosti, stačí vykonať všeobecné hlasovanie a výsledky doplniť do protokolu. Spojenectvo uzavretej akciovej spoločnosti nevedie k rozdeleniu kontrolného podielu, a preto po rozpustení komunity zostane každá organizácia vo vlastnom záujme. Fúzia, oddelenie akcionárov sa v registri nezaznamenávajú.

5

Pri vytváraní aliancie z odborov obchodných organizácií LLC môže byť ktorýkoľvek akcionár držiteľom podielov inej organizácie. Preto pri zrušení aliancie je potrebné nielen zapísať všetky informácie do zápisnice z valného zhromaždenia, ale tiež predložiť informácie daňovému inšpektorátu s cieľom zmeniť a doplniť Jednotný štátny register právnických osôb (federálny zákon č. 115-F3 z 19. júla 1998).

6

Ak dôjde k oddeleniu aliancie z dôvodu finančných strát, všetky otázky odškodnenia sa vyriešia spôsobom predpísaným zákonom. Ak nie je možné dosiahnuť dohodu mierovými rokovaniami, podajte na súd žalobu, priložte zmluvu uzavretú medzi členmi aliancie pri jej vytvorení a balík dokumentov potvrdzujúcich vaše finančné straty.

Odporúčaná