obchodné

Ako vypočítať nájomné

Ako vypočítať nájomné

Video: Elektronické podanie žiadosti za stranu prenajímateľa 2024, Júl

Video: Elektronické podanie žiadosti za stranu prenajímateľa 2024, Júl
Anonim

Nájomné je forma spoločenských vzťahov. Pojem nájomné predstavuje pravidelný príjem, ktorý získa vlastník za užívanie svojho majetku, pôdy, kapitálu inou osobou.

Image

Budete potrebovať

- dokumenty potvrdzujúce vlastníctvo.

Návod na použitie

1

Notársky overiť zmluvu vypracovanú na základe anuity. Právne dokumenty musia byť predložené notárskej kancelárii, ktorá potvrdzuje právo vlastniť nehnuteľnosť: osvedčenie o vlastníctve, katastrálny plán. Vyžadujú sa aj pasy oboch strán transakcie, výpis z osobného účtu majiteľa a písomný súhlas manžela / manželky v prípade uzavretia zmluvy o doživotnom poistení.

2

Zaregistrujte zmluvu na UFRS. Tu budete potrebovať rovnaké dokumenty ako v notárskej kancelárii. Napíšte vyhlásenie so zoznamom všetkých priložených dokumentov. Registrácia sa uskutoční do jedného mesiaca od dátumu podania žiadosti. Od tohto okamihu je platiteľom nájomného vlastník prevedeného majetku a vlastník majetku má právo včas dostávať finančné prostriedky. Je potrebné poznamenať, že majetok platiteľa nájomného je zaregistrovaný so záložným právom v prospech príjemcu nájomného.

3

Ak si chcete vypočítať splátky nájomného sami, prečítajte si podmienky nájomnej zmluvy. Finančný lízing je osobitný prípad obmedzenej fixnej ​​anuity - anuity. Zmluva v tomto prípade ustanovuje splatenie dlhu v rovnakých splátkach na konci každého vykazovaného obdobia, výška úrokov z prenájmov klesá a ročné výdavky na hlavný dlh sa zvyšujú. Výpočet splátok nájomného sa vykonáva podľa osobitného vzorca, kde AP - platba nájomného;

SK - výška úveru;

PS - úroková sadzba v akciách za mesiac, t. J. Ak je ročná percentuálna sadzba 18%, potom PS = 18 / (100 × 12);

m - počet mesiacov, za ktoré sa nájom platí.

4

Ak nájomná zmluva stanovuje, že istina dlhu sa platí v rovnakých splátkach a úrok z úveru sa vypočíta zo zvyšného dlhu, potom sa splátky nájomného vypočítajú takto:

- po prvé, vypočítať výšku hlavnej platby a vydeliť výšku nájomného jeho dobou splatnosti;

- po druhé, určte výšku vzniknutého úroku: vynásobte nevyrovnaný zostatok ročnou úrokovou sadzbou a vydelte 12;

- po tretie, vypočítajte zostatok dlhu: odpočítajte produkt od celkovej výšky nájomného od výšky hlavnej platby a počtu minulých období.

Tento typ nájomného sa nazýva diferencovaný.

Venujte pozornosť

Za predčasné zaplatenie nájomného upravuje Občiansky zákonník Ruskej federácie pokuty.

Užitočné rady

Na uzavretie nájomného nemusí byť podnikateľ (právnická osoba). Platba nájomného môže získať každá fyzická osoba, ktorá vlastní nehnuteľnosť a má tiež záujem o dočasné použitie.

Odporúčaná