obchodné

Ako čistiť topánky

Ako čistiť topánky

Video: Ako si vyčistiť tenisky ! zlý_hipster feat. menameselassie 2024, Júl

Video: Ako si vyčistiť tenisky ! zlý_hipster feat. menameselassie 2024, Júl
Anonim

Dovoz tovaru na obchodné účely je nevyhnutne spojený s colným odbavením. Pre každú kategóriu tovaru existujú podmienky pre zahraničný ekonomický dovoz. Vzhľadom na to, že zahraničná obuv v Rusku veľmi zaujíma spotrebiteľov, colné orgány najčastejšie deklarujú túto kategóriu tovaru.

Image

Budete potrebovať

  • - príjemca (ruská právnická osoba) s platnou zmluvou o zahraničnom obchode

  • - dohoda o medzinárodnom predaji / kúpe

  • - transakčný pas

  • - rozhodnutie vlády č. 718 z 29. novembra 2003 zmenené a doplnené rozhodnutím č. 29 z 23. januára 2006.

  • - zákon „o colnom sadzobníku“

  • - osvedčenia o zhode (ak sa vyžaduje)

  • - HS kódy

Návod na použitie

1

Skontrolujte colné predpisy. Toto je prvá vec, ktorú je potrebné urobiť pre začínajúcich podnikateľov zaoberajúcich sa zahraničnou ekonomickou činnosťou. Ak ste súkromná osoba, musíte zaregistrovať podnik akejkoľvek formy vlastníctva s možnosťou vykonávania dovozných činností.

2

Pripravte si balík dokumentov na colné vybavenie. Budete potrebovať: kúpno-predajnú zmluvu s výrobcom, osvedčenia o zhode a transakčný pas.

3

Vyplňte colné vyhlásenie o náklade. Uveďte kódy HS zahraničného obchodu, ktoré zodpovedajú vášmu produktu. Topánky sú súčasťou kľúča registra XII. V závislosti od druhu výroby, hlavného materiálu a materiálu podrážky je potrebné do colného vyhlásenia uviesť úplné kódy celého sortimentu. Táto časť obsahuje aj doplnky a polotovary na výrobu obuvi, na ktoré sa tiež vzťahuje povinné vyhlásenie.

4

Zaplaťte clo, DPH a ďalšie colné poplatky, ktoré budú predpísané pre vašu zásielku. Presné množstvo bude závisieť od klasifikačného kódu produktu, krajiny pôvodu a objemu.

5

Obráťte sa na colných maklérov, ktorí prevezmú všetky problémy spojené s colnou kontrolou. Na základe osobitnej dohody budú môcť sprostredkovatelia tiež nakupovať a prepravovať tovar s následnou colnou kontrolou. Špecialisti týchto typov spoločností vypočítajú náklady na clo sami a predložia odhad zákazníkovi súčasne s prijatím tovaru. Na služby colných maklérov sa môžete obrátiť v ktorejkoľvek fáze prepravy tovaru. Široká sieť pobočiek veľkých sprostredkovateľských agentúr umožňuje zasielanie nákladu po celú dobu.

6

Napadnúť povahu nákladu, ak bol omylom považovaný za komerčný. Takéto prípady sa často stávajú turistom, ktorí si kúpia dva alebo viac párov tej istej obuvi. V takom prípade musíte preukázať, že ste produkt zakúpili na osobné použitie. Ak vaše argumenty nie sú pre colné orgány presvedčivé, turista bude nútený zaplatiť colnú daň, inak bude náklad zadržaný.

Odporúčaná