obchodné

Ako je obchod regulovaný v podchodoch?

Ako je obchod regulovaný v podchodoch?

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl

Video: 10 najpredávanejších drevárskych nástrojov pre rok 2020 Amazon 2024, Júl
Anonim

Pre Moskovčanov a návštevníkov hlavného mesta je už dlho zvykom, že mnohé podchody, najmä tie, ktoré vedú k staniciam metra, sú plné odtokov. V týchto stánkoch, stánkoch predávajú pečivo a nápoje, cigarety, noviny a časopisy, kvety, oblečenie a obuv. Často sú tu predajcovia ovocia, zeleniny a bylín.

Image

Obchod s podchodmi je upravený ustanoveniami zákona Ruskej federácie „o ochrane práv spotrebiteľa“ z 1. januára 1996 a pravidlami predaja určitých druhov tovaru, schválenými vládou Ruskej federácie z 19. januára 1998, zmenenými a doplnenými 10. 10. 1998, 10. 2. 1998, 2. 6. 2016, 12. 7. 2007. 03 a 01.02.05. Na získanie povolenia na obchodovanie musí vlastník predajne uzavrieť nájomnú zmluvu a koordinovať hygienické a protipožiarne opatrenia s oprávnenými orgánmi, to znamená, že je potrebné získať licencie a osvedčenia.

Od okamihu, keď sa objavil podzemný obchod až do dnešného dňa, sa nezmizli spory: čo je viac o tomto fenoméne, dobrom alebo poškodzujúcom? Na jednej strane podzemný obchod zamestnáva desiatky tisíc Moskovčanov a obyvateľov najbližšieho moskovského regiónu a mnoho cestujúcich z moskovského metra využíva svoje služby. A mimochodom, títo cestujúci sú asi 9 miliónov ľudí denne! Nájomné za tieto predajne navyše dopĺňa rozpočet mesta. Na druhej strane v ňom prekvitá obchod s falšovanými a často úprimne nevyhovujúcimi výrobkami. Kiosky inštalované pozdĺž stien podzemných chodieb ich značne zužujú, čo spôsobuje nepríjemnosti cestujúcim, najmä v dopravnej špičke.

Obzvlášť veľká kritika podzemného obchodu bola vyjadrená po teroristickom čine spáchanom v roku 2000, v pasáži pod námestím Pushkinskaja. Faktom je, že väčšina obetí nebola zranená samotnou nárazovou vlnou, ale sklenenými úlomkami nákupných stánkov a pavilónov, ktoré ňou vyrazili! Moskovská radnica potom dostala veľké množstvo sťažností a požiadaviek na úplné zakázanie podzemného obchodu. Vedenie mesta sa však vydalo inou cestou: obyčajné sklárske vitríny boli nahradené špeciálnymi odolnými proti nárazom, ktoré boli vyrobené v anti-vandalovej verzii. Boli nainštalované videokamery, posilnila sa ochrana prechodov.

Moskovský starosta Sergei Sobyanin v súčasnosti sleduje politiku postupného znižovania počtu podzemných odtokov. Z 5300 takýchto miest inštalovaných na územiach patriacich k moskovskému metru sa plánuje zníženie asi o 700 miest, namiesto ktorých sa nainštalujú predajné automaty. Toto opatrenie je spôsobené mnohými sťažnosťami Moskovčanov a hostí hlavného mesta, nie nedostatkom takýchto strojov, ktoré vytvárajú fronty v pokladniach na staniciach metra. Okrem toho bude z križovatiek patriacich k BSU Gormost odstránených asi 90 ďalších maloobchodných predajní.

S. Sobyanin, ktorý zdôraznil, že v poslednej dobe sa vykonala značná práca na zlepšení podzemných chodieb, zároveň požadoval, aby jeho podriadení zintenzívnili boj proti obchodovaniu s falšovanými výrobkami a aby zistili, prečo BSU „Gormost“ prenajíma maloobchodný priestor nájomcom niekoľkokrát vyššie. pod priemerom na trhu. Podľa starostu to znamená, že marža jednoducho padá do rúk všetkých podvodníkov.

Odporúčaná