Druhy činností

Ako inzerovať univerzitu

Ako inzerovať univerzitu

Video: Marketingové vychytávky: Prispôsobenie kategórie na porovnávačoch tovaru 2024, Júl

Video: Marketingové vychytávky: Prispôsobenie kategórie na porovnávačoch tovaru 2024, Júl
Anonim

Univerzity ponúkajú vzdelávacie služby, na podporu ktorých sú vzdialené všetky tradičné marketingové stratégie. Ich špecifickosť je taká, že duševný produkt ponúkaný spotrebiteľovi nezaručuje, že získané vzdelanie prinesie očakávané výsledky. Je však potrebné propagovať univerzitu, pretože úspešná marketingová politika pomáha prilákať študentov a zvýšiť hodnotenie inštitúcie.

Image

Návod na použitie

1

Definujte ciele a ciele vašej vzdelávacej inštitúcie, opíšte jej cieľové publikum. Zamyslite sa nad konkurenčnými výhodami tých vzdelávacích programov, s ktorými vaša univerzita vstupuje na trh. Ich dopyt je spôsobený skutočnosťou, že vysokoškolské vzdelávanie zaručuje materiálnu pohodu, svedčí o spôsobilosti a dáva vyhliadky na ďalší rozvoj. Využite tieto atraktívne faktory vo svojej reklamnej kampani.

2

Rozšírte cieľové publikum vašej marketingovej spoločnosti. Zahrňte do nej nielen absolventov škôl, ktorí čelia voľbe povolania, ale aj ich rodičov, absolventov stredných odborných škôl a tých, ktorí chcú získať druhé vysokoškolské vzdelanie alebo zlepšiť svoju kvalifikáciu. Nezabudnite na tých vedúcich podnikateľov, ktorí uprednostňujú rast a školenie svojich zamestnancov, posielajú ich na univerzity a platia za odbornú prípravu. Takíto zamestnávatelia môžu byť nielen potenciálnymi spotrebiteľmi vašich vzdelávacích služieb, ale aj partnermi poskytujúcimi stáže.

3

Pri uskutočňovaní reklamnej kampane priťahujte záujemcov hovorením o charakteristických črtách vzdelávacích služieb, ktoré poskytuje vaša univerzita. Tu je dôležité všetko: aké množstvo získaných poznatkov je, ako je organizovaný vzdelávací proces, kvalifikácia učiteľov, náklady na školenie a jeho trvanie, možnosť žiť v internáte a absolvovať praktickú prípravu. Potenciálni spotrebitelia vašich služieb budú mať záujem o ďalšie príležitosti pre študentov: športový život univerzity, stáže v zahraničí a účasť učiteľov na zahraničnom vzdelávacom procese.

4

Ak sa rozhodnete brať otázky súvisiace s reklamou na svoju univerzitu vážne, vstupte do marketingového a reklamného oddelenia vo svojej štruktúre alebo poverte osoby vykonávaním týchto funkcií. Vykonajte to pravidelne, a to nielen počas prijímacích skúšok.

5

Využívajte médiá - noviny, časopisy, zdroje online ako kanály na propagáciu reklamy. Vložte do nich oznamy, obrázkové články, rozhovory s absolventmi, učiteľmi a vedením univerzity. Navrhnite webovú stránku svojej školy, aktualizujte ju, inzerujte na špecializovaných stránkach. V tlačiarni si objednajte prezentačné a upomienkové výrobky so symbolmi univerzity.

6

Strávte dni otvorených dverí, odborné a vedecké konferencie v múroch vašej vzdelávacej inštitúcie. Usporiadajte výstavy a prezentácie, široko ich pokrývajte v tlači. Organizujte olympiády pre študentov stredných škôl, ktorých víťazi budú mať nárok na vstup na vašu univerzitu.

Odporúčaná