management

Ako vyriešiť prípad

Ako vyriešiť prípad

Video: Nové kamery pomohli vyriešiť prípad 2024, Júl

Video: Nové kamery pomohli vyriešiť prípad 2024, Júl
Anonim

Metóda prípadu využíva údaje zo skutočných alebo vnímaných obchodných situácií. Účelom tejto metódy učenia je zvýšiť schopnosť riešiť problémy pomocou logického zdôvodnenia. Rozhodnutia o prípadoch môžu byť kontroverzné, často existuje veľa možných interpretácií predložených skutočností. V každej úlohe je potrebné vykonať dôkladnú analýzu údajov pred pokračovaním v riešení.

Image

Návod na použitie

1

Pozorne si vypočujte tento prípad a zapisujte si najdôležitejšie body. Pomôže vám to pochopiť jeho podstatu, objasniť podrobnosti a načrtnúť možné riešenia. Okrem toho budú pred očami vždy kľúčové body úlohy. Aj keď sa skutočnosti považujú za nespochybniteľné, stanoviská a úsudky jednotlivých účastníkov úlohy by sa mali považovať za subjektívne, tj s určitými pochybnosťami. Posledná veta by sa mala venovať osobitnej pozornosti - niekedy to môže zakrývať význam, ktorý úplne mení podstatu úlohy.

2

Pri riešení prípadu nemôžete použiť fakty z iných zdrojov, môžete sa riadiť iba údajmi konkrétnej úlohy. Podmienky prípadu však niekedy umožňujú štúdium konkrétnej situácie na trhu. V tomto prípade sa môžu a mali by sa použiť všetky vedomosti.

3

Fakty o prípadoch spravidla pomáhajú porozumieť kľúčovému problému (cieľu) úlohy. Môžu byť výhodnou príležitosťou na podnikanie, zmenu trhových podmienok, stratu vedúceho postavenia atď. Je niekedy ťažké identifikovať kľúčový problém.

4

Po definovaní cieľa bude užitočné položiť niekoľko objasňujúcich otázok. V tomto prípade dôkladnejšie zvládnete prípad a určíte jeho štruktúru, čo je jedna z najťažších etáp riešenia prípadu. Keď premýšľate o odpovedi, venujte pozornosť času. Váš príbeh by mal byť priamy a jasný a pravidelne sa vracať k základnému problému a jeho cieľom.

Maloobchodné riadenie

Odporúčaná