nepopulárne

Ako zarobiť peniaze

Ako zarobiť peniaze

Video: 50 TIPOV AKO RÝCHLO ZAROBIŤ PENIAZE 2024, Júl

Video: 50 TIPOV AKO RÝCHLO ZAROBIŤ PENIAZE 2024, Júl
Anonim

„Ako zarobiť peniaze?“ Určite si každý položil túto otázku aspoň raz. Plat je plat, ale nestačí na všetko, čo chcete, a niekedy nestačí na to, čo potrebujete … Ako sa môžete uistiť, že máte dosť peňazí? A hoci, samozrejme, neprekračujú zákon?

Image

Budete potrebovať

Prejdite do akéhokoľvek kníhkupectva, ktoré ponúka obchodnú literatúru. Teraz na policiach je dosť kníh o finančnej gramotnosti, investovaní, podnikaní. Internet je tiež vhodný - napríklad tematické stránky o podnikaní a kariére.

Návod na použitie

1

Zvážte štyri spôsoby, ako získať peniaze. Najjednoduchšie a pasívne je odovzdanie (predaj) existujúceho majetku. Táto metóda je samozrejme vhodná iba pre tých, ktorí majú prázdny byt alebo chalupu. Túto metódu môžete trochu skomplikovať - ​​predať existujúci byt napríklad v západnej časti Moskvy a kúpiť si byt v centre za príplatok, a potom ho za chvíľu predať za veľa peňazí, pretože cena nehnuteľností len rastie. Začiatkom 90. rokov za pomoci nehnuteľností zarobili šťastie. Na tento účel však musíte mať peniaze na zaplatenie príplatku za byt v centre a daňové úrady sa o vás určite budú zaujímať a stratia časť zisku.

Image

2

Existuje aj iný spôsob, ktorý vyhovuje väčšine - urobiť kariéru a podľa toho získať viac peňazí. Táto metóda je dobrá pre všetkých s tým rozdielom, že výsledok bude musieť čakať nie rok alebo dva. Existujú samozrejme ľudia, ktorí si jednoducho robia závratnú kariéru, ale nie každý tajomník by sa mal vážne domnievať, že o rok bude čakať na predsedu generálneho riaditeľa spoločnosti, aj keď robí vynikajúcu prácu a prevezme iniciatívu. Táto metóda je náročná, spoľahlivá, ale dlhá.

3

Existuje názor, že najbohatší ľudia sú podnikatelia. Bohužiaľ, toto je mýtus, pre podnikateľa môže byť ťažké zarobiť si peniaze. Aj keď opomenieme niektoré skutočnosti našej krajiny, ktoré bránia v podnikaní, treba mať na pamäti, že podnikateľ, najmä spočiatku, pracuje viac ako ktorýkoľvek z vrcholových manažérov, niekedy 20 hodín denne, ale na rozdiel od neho oveľa viac riskuje: nie ročný bonus, nie plat, nie pracovisko, ale všetka jeho práca a všetky investície, ako aj investície investorov a prijaté pôžičky. Zároveň môže podnik v počiatočnom období nielen dosiahnuť zisk, ale tiež sa nemusí vyplatiť. Ak však cítite silu začať podnikať, ak vás už nebaví pracovať v kancelárii, tak prečo to neskúsiť? Keby podnikanie prinieslo iba problémy, nemali by sme na každom kroku obchody, kaviarne a kaderníctva. Nováčikovia by sa mali rozprávať s tými, ktorí už podnikajú, čítať odbornú literatúru a konať.

4

Slová „akcie“, „podielové fondy“, „maklér“ zvyčajne vyvolávajú obavy medzi Rusmi - nie je to tak dávno, čo sa spájali so stratou peňazí a nie s ich vzhľadu. Časy sa však menia. Investovanie vždy a v akejkoľvek krajine je dosť riskantná vec, napriek tomu však existuje dosť ľudí, ktorí si z toho urobili šťastie. Je to investícia, nie špekulácia, t. dlhodobé investície do cenných papierov určitých spoločností. Aby ste však mohli začať investovať s minimálnym rizikom, mali by ste sa postarať o zvýšenie úrovne svojej finančnej gramotnosti. Školy a univerzity bohužiaľ neučia, ako správne hospodáriť s peniazmi, a nie každý absolvent univerzity (s výnimkou ekonómov) bude schopný správne vysvetliť, o čo ide. Prvou vecou, ​​ktorú budete potrebovať, ak chcete investovať do majetku investovaním, je nákup špecializovanej literatúry, napríklad kniha G. Erdmana „Pozor: akcie! Alebo pravda o investovaní v Rusku“.

Image

5

Bez ohľadu na to, ako zarobíte peniaze, mali by ste pamätať na to, že to bude nejaký čas trvať, kým budete mať stabilný vysoký príjem alebo dostanú veľké množstvo naraz, s možnou výnimkou prvej metódy. Tento čas sa však vyplatí, a to nielen finančne: stať sa zakladateľom spoločnosti alebo vrcholovým manažérom nie je len zisk alebo bonusy.

"Pozor: akcie! Alebo pravda o investovaní v Rusku." G. Erdman. 2006.

Odporúčaná