Obchodné riadenie

Ako vytvoriť priamu poštu

Obsah:

Ako vytvoriť priamu poštu

Video: Jednoduché Origami Obálky Návod 💌 DIY 💌 Papier Kawaii 2024, Júl

Video: Jednoduché Origami Obálky Návod 💌 DIY 💌 Papier Kawaii 2024, Júl
Anonim

Napriek tomu, že sa informačné bulletiny ako typ priameho marketingu objavili relatívne nedávno, získavajú na svete čoraz väčšiu popularitu. Ako efektívne reklamné médium si to vybrali malé spoločnosti aj veľké podniky.

Image

Výhody priamej pošty

Priama pošta alebo adresná pošta sú jednou z najpopulárnejších a najúčinnejších metód propagácie tovaru a služieb. To vám umožní osloviť cieľové publikum pri najnižších možných nákladoch. S jeho pomocou môžete spoločnosti predstaviť potenciálnym zákazníkom, povedať im novinky, získať spätnú väzbu ku kvalite služieb, zablahoželať vám k sviatkom atď.

Medzi ďalšie kľúčové výhody direct mailu patrí:

- vysoká selektívnosť kontaktov s cieľovým publikom;

- schopnosť personalizovať reklamu, ktorá vám umožňuje odlíšiť reklamu od všeobecného reklamného toku;

- nedostatok času a priestoru na distribúciu.

Zostavovanie databázy na rozposielanie

Úspech priamych mailov je do značnej miery závislý od správneho vstupu do cieľovej skupiny. Základňu pre informačné bulletiny tvoria skutočné adresy cieľového publika. Pokiaľ ide o spotrebiteľské trhy, základňu zvyčajne tvorí okruh stálych zákazníkov, ktorí súhlasili s prijímaním informácií od predajcu. Hromadná korešpondencia (alebo spamovanie pre všetkých) za to nestojí. To môže mať nepriaznivý vplyv na dobré meno spoločnosti a v prípade sťažností zákazníkov môže regulačné orgány udeliť pokutu. Okrem toho je odosielanie e-mailov fanúšikom menej efektívne ako premyslená cielená e-mailová komunikácia.

Na priemyselných trhoch nie je vždy možné vytvoriť okruh stálych zákazníkov, niekedy sú špecifiká predaného tovaru také, že ich jedna spoločnosť získa raz. To isté platí pre inovatívne výrobky. Databáza preto môže obsahovať kontakty potenciálnych spotrebiteľov - napríklad stavebných alebo ropných spoločností.

Pri predaji akéhokoľvek tovaru alebo služieb je dôležité poslať list osobe, ktorá sa rozhodne predať, pri predaji reklamy - osobe zodpovednej za marketing atď. Adresy týchto odborníkov sa nedajú vždy nájsť v otvorených zdrojoch a zasielanie listov do všeobecnej poštovej schránky môže viesť k že list sa nikdy nedostane k adresátovi a nebude sa brať do úvahy. Fáze zasielania listov preto často predchádzajú „studené hovory“ na objasnenie kontaktných údajov správnych odborníkov.

Poštový server

Ďalším bodom, ktorý je potrebné vziať do úvahy, je miesto, odkiaľ bude zasielaná poštová zásielka. Poštové servery majú obmedzený počet odchádzajúcich e-mailov. Pre Gmail je teda limit 100 písmen za deň, pre Mail.ru - 120 odoslaných listov. Bezplatné e-mailové služby teda nie sú vhodné na serióznu poštu. Na firemných adresách poskytovateľ obmedzuje počet písmen. Pri neustálom odosielaní pošty by ste si mali kúpiť vlastný poštový server.

Odporúčaná