Obchodné riadenie

Ako vytvoriť firemnú identitu

Ako vytvoriť firemnú identitu

Video: Ako to vlastne bude prebiehať 2. - Firemná identita 2024, Júl

Video: Ako to vlastne bude prebiehať 2. - Firemná identita 2024, Júl
Anonim

Firemná identita je tvárou spoločnosti. Spoločnosť sa stáva rozpoznateľnou nielen vďaka poskytovanému produktu alebo službe, ale aj vďaka farebnej schéme, logu alebo sloganu. Tomuto bodu v rozvoji podnikania by sa mala venovať osobitná pozornosť.

Image

Budete potrebovať

Formulované poslanie vašej spoločnosti.

Návod na použitie

1

Zistite, aký nápad prinesie váš štýl spoločnosti. Pri riešení tohto problému je vhodné vychádzať z filozofie alebo poslania spoločnosti, ktoré sa zvyčajne kladie pri zakladaní podniku. A úspech a uznanie sa objaví, keď nová firemná identita je plne v súlade s podstatou, charakterom a hodnotami spoločnosti.

2

Vyberte farebnú schému, ktorá sa použije v reklamných produktoch vyrobených v rovnakej firemnej identite. Tu môžete tiež vziať do úvahy povahu vašej spoločnosti. Napríklad, ak pracujete v poľnohospodárskom sektore, potom je celkom vhodné použiť svetlé odtiene. Ale pre zamestnancov bankového sektora alebo veľkých priemyselných podnikov nie je pravdepodobné, že by boli vhodné dráždivé farby, je lepšie dodržiavať prísny rozsah. Za zmienku tiež stojí konzultácia s odborníkmi v oblasti reklamy, pretože existujú farby, ktoré môžu pozitívne ovplyvniť lojalitu potenciálnych zákazníkov.

3

Pomyslite na slogan alebo heslo svojej spoločnosti, ktoré bude odrážať aj poslanie alebo ideológiu spoločnosti. Nie je to potrebné, ale bude to užitočné. Okrem toho je oveľa ľahšie vyjadriť, čo so sebou nesiete, pomocou loga alebo určitej palety. Spoločne to budú silné reklamné zbrane.

4

Buďte opatrní a pozorní vo všetkých fázach práce, pretože na rozdiel od obvyklého reklamného modulu, ktorý je možné prepracovať pri najbližšom vydaní časopisu, nebude zmena identity spoločnosti po jej uverejnení úplne vhodná.

5

Keď je všetko pripravené, vytvorí sa logo, vynára sa slogan, vyberie sa farebná schéma a spustí sa vytvorená firemná identita. Reklamné moduly v novinách, vizitkách vašich zamestnancov, firemných webových stránkach a iných reklamných materiáloch sa musia vykonávať v úplnom súlade s realizovanou myšlienkou štýlu.

  • Firemná identita
  • firemná identita ako

Odporúčaná