Druhy činností

Ako si vyrobiť kaviareň

Ako si vyrobiť kaviareň

Video: Atmosféra útulnej kaviarne: Daždivá noc - relaxačná jazzová hudba s dažďovými zvukmi | Cafe Ambiance 2024, Júl

Video: Atmosféra útulnej kaviarne: Daždivá noc - relaxačná jazzová hudba s dažďovými zvukmi | Cafe Ambiance 2024, Júl
Anonim

Niekedy sa zdá, že v Moskve si na každom kroku môžete zahryznúť do kaviarne alebo baru. Je však v centre mesta. A v kaviarňach na spanie je ich stále veľmi málo, málo z nich av relatívne malej vzdialenosti od záhradného kruhu. Existuje však dostatok kancelárií a inštitúcií, ktorých zamestnanci potrebujú pracovný obed 5 dní v týždni. Okrem toho máme, rovnako ako v Európe, kultúru jedla mimo domácnosti: ľudia chodia do kaviarní rovnako, namiesto obeda alebo večere si ráno kupujú kávu. Ako si vyrobiť vlastnú kaviareň a zarobiť na nej peniaze?

Image

Návod na použitie

1

Úplne prvou otázkou je, samozrejme, výber miesta. Dobré miesto nájdete kdekoľvek, a to aj v obytnej štvrti. Bohužiaľ stále máme nepopulárne kaviarne a bary blízko domov, ktoré by sa dali otvoriť v suterénoch a na prvých poschodiach rovnakých obytných budov alebo kancelárskych budov na nádvorí. Možnosť otvorenia kaviarne v blízkosti stanice metra by však mala byť spravidla úspešná. Stačí sa postarať o to, aby vaša kaviareň ponúkala zákazníkom jedlo a pitie, pretože je veľmi vhodné do nej ráno vstúpiť a pred jedlom si rýchlo najesť buchtu alebo si vziať pohár espressa. Vo večerných hodinách prídu zákazníci s vami na večeru - veľa ľudí, najmä mladých ľudí, ktorí žijú sami, nechcú doma variť sami, ale občerstvenie majú v kaviarni.

2

Druhou otázkou je vybavenie. Kaviarne sú rôzne. Ak sa špecializujete hlavne na rýchle občerstvenie, potom náklady na vybavenie budú relatívne malé, 10 - 12 tisíc dolárov. Na vybavenie všetkých potrebných kaviarní „širokého profilu“ bude potrebné viac finančných prostriedkov. Hodnota môže byť ľubovoľná. Sem tiež pridajte tabuľky a náklady na dizajn miestnosti. Neukladajte príliš veľa na dizajn, alebo skôr, nech je lacný, ale originálny. Vaša kaviareň by v každom prípade mala mať tvár. Pre klienta nie je zaujímavé vstúpiť „len do kaviarne“. Vaša kaviareň by sa mala líšiť od ostatných a byť útulná.

Image

3

Je tiež dôležité, na čo vsádzate. Ak máte kaviareň, hlavným produktom je káva. Ak máte kaviareň, potom alkohol. Preto je potrebné predjedlo na alkohol, niečo na pivo, niečo na kokteily. Káva potrebuje pečivo a sendviče. Jedálny lístok by mal byť harmonický, pretože v skutočnosti je základom kaviarne. Každý kreatívny dizajn stráca svoju hodnotu pre klienta, ktorý nemá čo piť.

4

Najnepríjemnejšia vec je, samozrejme, papier. Budete musieť získať štatút samostatného podnikateľa alebo vytvoriť LLC, potom - získať povolenie na otvorenie kaviarne od úradov, oprávnenie na obchodovanie s alkoholom a schválenie hygienickej a epidemiologickej stanice. Vyžaduje sa samozrejme aj dohoda o prenájme. Ťažko povedať, aké ľahké bude získať všetky tieto dokumenty. Spravidla to trvá niekoľko mesiacov.

5

Jednoduchší spôsob, ako si vyrobiť kaviareň, je kúpiť si franšízu. Samozrejme to nebude úplne tvoja, špeciálna kaviareň, bude to ďalšia „kaviareň“ alebo „Mu-Mu“. Táto metóda je však jednoduchšia, pretože pri kúpe franšízy dostanete vybavenie, nadviazané kontakty s dodávateľmi, premyslené menu a spravidla dokumentáciu, ktorá je v poriadku. Propagovaná značka okrem toho zabezpečí pomerne stabilný príliv zákazníkov.

Image

Stránka o podnikaní pre začiatočníkov. v roku 2018

Odporúčaná