obchodné

Ako si vytvoriť svoj vlastný malý podnik

Ako si vytvoriť svoj vlastný malý podnik

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl

Video: Ako začať podnikať keď nemáte NIČ 2024, Júl
Anonim

Takmer každý z nás aspoň raz premýšľal o vytvorení vlastného podnikania. Samozrejme nebude možné vytvoriť veľkú organizáciu s minimálnymi alebo žiadnymi investíciami, nezabudnite však na vyhliadky malých podnikov. Small Business je spôsob, ako zarobiť peniaze, aj spôsob sebarealizácie a robiť to, čo máte radi. Prvými krokmi k vytvoreniu vlastného podnikania bude nápad a podnikateľský plán.

Image

Návod na použitie

1

Small Business je vaša šanca robiť to, čo sa vám páči, na dlhú dobu. Určite bude dopyt po produktoch vašej práce. Ak viete, ako navrhnúť oblečenie a ušiť ho, potom bude ateliérový obchod pre večerné šaty skvelým nápadom pre vaše podnikanie. Môže sa požadovať dokonca aj zdanlivo nepopulárny tovar alebo služby - so správnym výberom cieľového publika a ich prezentáciou.

2

Po rozhodnutí o nápade môžete načrtnúť hlavné kroky na založenie firmy. Pomôžu vám vytvoriť kompletný obraz o tom, čo budete potrebovať na založenie firmy, ako aj približne vypočítať náklady. Ak chcete vytvoriť taký malý podrobný plán, mali by ste si položiť nasledujúce otázky:

1. Potrebujem izbu?

2. Potrebujete vybavenie, a ak áno, ktoré?

3. Potrebujete zamestnancov?

4. Potrebujete dodávateľov produktov, surovín atď.?

5. Kto potrebuje vaše výrobky (vaše služby), ako budete predávať výrobky (poskytovať služby), ako ich propagovať?

Ak sa pozrieme na príklad vytvorenia ateliéru pre krajčírske večerné šaty, môžeme predpokladať, že organizátor takého podniku bude najskôr potrebovať iba vybavenie - šijací stroj, registráciu ako samostatný podnikateľ a reklamu. Zvyšok môže byť potrebný iba v procese rozvoja podnikania. Látky a materiály sa kupujú na náklady zákazníka a po dohode s ním. Hlavnými nákladmi budú preto šijací stroj (do 15 000 rubľov), registrácia (platí sa zaň štátna povinnosť vo výške 800 rubľov) a reklama (závisí od schopností tvorcu podniku).

3

Po približnom výpočte nákladov sa musíte rozhodnúť, kde môžete získať peniaze na podnikanie. Malé množstvo, ako je opísané v príklade, s najväčšou pravdepodobnosťou všetci. Väčšie sumy si môžete požičať od priateľov alebo prilákať investorov. Bankové pôžičky na začatie podnikania sa poskytujú zriedka. Ak máte v úmysle prilákať investora tretej strany, budete musieť napísať podrobný obchodný plán. V každom prípade je to však potrebné, pretože vám pomôže analyzovať trh s tovarom alebo službami podobným tomu, čo chcete predať alebo podľa toho poskytnúť. Nepodceňujte dôležitosť podnikateľského plánu - je to najdôležitejší dokument, ktorý bude slúžiť na organizáciu vášho podnikania, a nielen na prilákanie investorov.

4

Podnikateľský plán pozostáva z týchto prvkov:

1. zhrnutie. Obsahuje zistenia v rámci podnikateľského plánu.

2. Podstata podnikania.

3. analýza trhu s tovarom alebo službami podobnými vašim.

4. plán výroby tovaru (plán služieb).

5. personál.

6. nevyhnutné náklady.

7. návratnosť projektu.

Užitočné stránky o malých podnikoch. v roku 2019

Odporúčaná