Druhy činností

Ako zostaviť podnikateľský plán štúdia

Ako zostaviť podnikateľský plán štúdia
Anonim

Podnikateľská myšlienka otvorenia vlastného ateliéru je dosť populárna. Napriek obrovskému množstvu módneho oblečenia v obchodoch stále existuje kontingent ľudí, ktorí uprednostňujú veci na mieru, ktoré budú jedinečné vo svojom druhu a špeciálne pre ne vytvorené. Preto je otvorenie ateliéru pomerne výnosným obchodom a skvelým spôsobom na začatie podnikania.

Image

Návod na použitie

1

Predtým, ako otvoríte ateliér, vytvorte podobný obchodný plán. Mala by obsahovať všeobecnú, výrobnú a finančnú časť. Vo všeobecnej časti uveďte, ktoré štúdio chcete otvoriť, ako aj kategóriu ľudí, pre ktorú bude určený. Môže to byť napríklad krejčovské štúdio zamerané na klientov so stredným príjmom alebo exkluzívne krejčiarske dielne. Vyberte svoju právnu formu. Ateliér sa najčastejšie vyznačuje samostatným podnikaním.

2

Potom napíšte, aké služby poskytnete. Môže to byť nielen prispôsobenie nových odevov, ale aj oprava a oprava starých odevov. Uveďte, ako budete dostávať objednávky od zákazníkov. Jeden bod prijímania objednávok môžete zorganizovať priamo v štúdiu, ako aj ďalšie miesta v maloobchodných predajniach mesta.

3

Vykonajte analýzu trhu služieb prispôsobenia vo vašom meste. Je to potrebné na posúdenie úrovne hospodárskej súťaže a vašich šancí na získanie trhového podielu. Pokúste sa nájsť chyby s konkurenciou, aby ste sa v budúcnosti vyhli možným chybám.

4

Výrobný plán by mal uvádzať, kam plánujete štúdio umiestniť. Ideálnou možnosťou je poskytnúť šijacie služby vo veľkom nákupnom centre s veľkým počtom ľudí. Vytvorte zoznam potrebného vybavenia. Budete potrebovať šijacie stroje na rôzne účely, overlock, parný generátor, figuríny, stoličky pre návštevníkov, pracovisko pre správcu. Okrem toho bude pre váš ateliér potrebný personál. Minimálny počet zamestnancov je prijímač objednávok, módny návrhár a krajčír.

5

Z finančného hľadiska uveďte podrobne výdavky a príjmy. Pokiaľ ide o výdavky, potom do nich zahrňte náklady na nájomné, vybavenie, spotrebný materiál (vlákna, textílie), odmeny zamestnancov, dane. Príjem spoločnosti Atelier bude pozostávať z príjmu zo šitia a opráv odevov. Ak sa ateliér nachádza vo veľkom nákupnom centre, väčšina objednávok bude s najväčšou pravdepodobnosťou prispôsobovať výrobky veľkosti zákazníka. Doba návratnosti ateliéru je približne 1 rok a ziskovosť - 20 - 30%.

ako vytvoriť podnikateľský plán oblečenia

Odporúčaná