obchodné

Ako vypracovať podnikateľský plán v Kazachstane

Ako vypracovať podnikateľský plán v Kazachstane

Video: Dimash - "Show commentary" / Responding to comments with "Alga Peterburg" and "ECHO PITERA" 2024, Júl

Video: Dimash - "Show commentary" / Responding to comments with "Alga Peterburg" and "ECHO PITERA" 2024, Júl
Anonim

Dobre navrhnutý podnikateľský plán je potrebný na organizáciu práce podniku a na prilákanie potenciálnych investorov bez ohľadu na to, v ktorej krajine chcete podnik otvoriť.

Image

Návod na použitie

1

Vykonajte prieskum trhu v regióne Kazachstan, ktorý ste si vybrali pre podnikanie. Zohľadnite špecifiká podnikateľskej činnosti v pohraničných oblastiach krajiny, ktoré sa špecializujú najmä na operácie vývozu a dovozu. Ak sa rozhodnete vytvoriť svoju vlastnú produkciu, rozhodnite sa, či vstúpite na zahraničný trh alebo dočasne zastavíte na domácom trhu.

2

Pamätajte, že podnikateľský plán je vizitkou vašej spoločnosti, aspoň kým nezískate svoje miesto na trhu. Preto začnite správne zostavovať titulnú stránku: uveďte názov vašej spoločnosti, právnu formu právnickej osoby, nadpis (presne odrážajúci podstatu vyššie uvedeného a zároveň atraktívny pre investorov), kontaktné informácie, celé meno kompilátora a vedúceho spoločnosti.

3

Začnite úvodom podnikateľského plánu opisom, v ktorom nezabudnite spomenúť relevantnosť a uskutočniteľnosť podnikateľského zámeru pre súčasnú hospodársku situáciu v Kazachstane.

4

Uveďte, na akej úrovni je vaša spoločnosť v súčasnosti. Ak plánujete začať svoju činnosť, napíšte „Úroveň pre začiatočníkov“, aby ste nezavádzali investorov a ak už máte založenú spoločnosť, nehanbite sa a uveďte všetky svoje úspechy.

5

Stručne opíšte svoje podnikanie: rozsah vašich súčasných alebo budúcich aktivít, oblasť pokrytia. Uveďte hlavných konkurentov a uveďte ich výhody a nevýhody. Vyvodzujte závery o tom, aké sú vaše výhody oproti iným podnikom. Povedzte nám o svojich produktoch alebo službách a ich postavení na trhu.

6

Čestne opíšte svoju súčasnú finančnú situáciu a uveďte, z akých zdrojov budete financovať svoj projekt (sporenie, pôžičky, investície, fond na podporu malých podnikov). Nezabudnite uviesť približný odhad nákladov na financovanie projektu a výpočet odhadovaného príjmu. Povedzte nám o svojom odhadovanom predaji. Ak už máte nejaké dlhy, malo by sa to opísať.

7

Podrobne opíšte mechanizmus budúcich investícií a návratnosti investícií. Napríklad uveďte obdobie splácania úveru alebo veľkosť podielu vo vašom podnikaní, ktoré súhlasíte s výmenou za sumu potrebnú na financovanie projektu.

podnikateľský plán Kazachstan

Odporúčaná