Obchodné riadenie

Ako zostaviť plán finančnej a hospodárskej činnosti

Ako zostaviť plán finančnej a hospodárskej činnosti

Video: Finančný plán 2024, Júl

Video: Finančný plán 2024, Júl
Anonim

Rozpočtové a autonómne inštitúcie by mali vypracovať plán finančnej a hospodárskej činnosti. V tejto súvislosti vyvstáva veľa otázok. Aká je forma tohto plánu? Kde získať tento formulár? Ako to naplniť? Odpovede na všetky tieto otázky nájdete, ak si dôkladne preštudujete zákony upravujúce činnosť neziskových organizácií.

Image

Návod na použitie

1

Najskôr si prečítajte zákon „o neziskových organizáciách“ (č. 7-FZ z 12. januára 1996) a vyhláška ministerstva financií „o požiadavkách na plán finančných a ekonomických aktivít štátnej (obecnej) inštitúcie“ (č. 81n z 28. júla 2010). V týchto nariadeniach sa uvádza, kto a ako by mal zostaviť plán finančnej a hospodárskej činnosti.

2

Upozorňujeme, že miestne orgány majú právo inštruovať podniky o tom, aký typ formulára by mal byť plán vypracovaný. Inštitúcie môžu zároveň podrobne opísať svoj navrhovaný systém.

3

V pláne opíšte podnik a odvetvie, do ktorého patrí. Opíšte ciele vašej inštitúcie (ako je uvedené v charte), hlavný druh činnosti, ako aj všetok tovar (služby, práce), ktorý vaša inštitúcia vyrába (poskytuje). Uveďte organizačnú štruktúru podniku.

4

Ďalej opíšte finančnú situáciu spoločnosti. Upozorňujeme, že údaje o aktívach (finančných aj nefinančných) sú uvedené k poslednému dátumu vykazovania, ktorý predchádza príprave plánu.

5

Zahrňte do svojho plánu výdavky, ktoré plánujete. Zároveň vyčleňte náklady na každý druh činnosti. Uveďte zdroje úhrady týchto výdavkov. Upozorňujeme, že v závislosti od plánovaných výdavkov sa vytvoria ukazovatele platieb a príjmov.

6

Upozorňujeme, že plánované sumy platieb sa vytvoria pri zohľadnení štandardných nákladov na údržbu obecných podnikov a poskytovanie služieb týmito podnikmi. Tieto normy spravidla ustanovujú miestne orgány.

7

Nezabudnite schváliť svoj finančný a obchodný plán. Na tento účel musí plán podpísať nielen vedúci inštitúcie, ale aj iné zodpovedné osoby: hlavný účtovník, vedúci finančnej a hospodárskej služby a vykonávateľ. Ďalej plán schvaľuje zakladateľ obecného podniku alebo vedúci autonómnej inštitúcie.

8

Zaoberajte sa vypracovaním plánu veľmi zodpovedne, pretože na ňom závisia štátne dotácie, čo znamená finančnú pohodu vašej inštitúcie.

Odporúčaná