management

Ako vypracovať nariadenie o organizácii

Ako vypracovať nariadenie o organizácii

Video: 2. Ekonomika - Základné princípy organizácie ekonomiky 2024, Júl

Video: 2. Ekonomika - Základné princípy organizácie ekonomiky 2024, Júl
Anonim

Nariadenie o organizácii - dokument, na základe ktorého sa vykonávajú činnosti štátnych a obecných neziskových organizácií, ktoré vykonávajú svoje funkcie na úkor príslušných rozpočtov. Ide predovšetkým o vládne a správne orgány. Tento dokument definuje štatút organizácie, úlohy a funkcie, ktoré má vykonávať, poradie činností, práva a zodpovednosti. Právne postavenie tohto dokumentu je definované v článku 52 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie.

Image

Návod na použitie

1

Určite, aký typ dokumentu musíte pre svoju organizáciu vyvinúť: štandardný, vzorový alebo jednotlivec. Vzorové a približné ustanovenia vypracúvajú podriadené organizácie, pobočky, pobočky a zastupiteľské kancelárie, ktoré majú rovnaký význam v hierarchii správnych orgánov a vykonávajú rovnaké činnosti. Jednotlivé ustanovenia o organizácii sú vypracované na základe štandardných a približných odhadov.

2

Pozícia organizácie, zložená na štandardných listoch papiera A4, poskytuje v pravom hornom poli prvého listu pečiatku schválenia vyššou organizáciou, ktorá by mala byť následne podpísaná a potvrdená príslušnou pečaťou. Do stredu napíšte názov typu dokumentu, mal by to byť nadpis s nadpisom k textu.

3

Hlavné znenie dokumentu by malo obsahovať oddiely, v ktorých sú uvedené všeobecné ustanovenia, sú opísané hlavné úlohy a funkcie a sú špecifikované práva a povinnosti. Nastavte práva v zväzku, ktoré sú potrebné na implementáciu funkcií, ktoré sú priradené tejto organizácii. Môže ísť napríklad o právo viesť korešpondenciu, vykonávať akúkoľvek činnosť, uverejňovať normatívnu a administratívnu dokumentáciu, právo požadovať informácie a vydávať pokyny.

4

V nariadení o organizácii opíšte spôsob riadenia organizácie, jej vzťah s orgánmi. V samostatnej časti uveďte postup kontroly, overovania a revízie dokumentov a opatrení na reorganizáciu a likvidáciu.

5

Aby mal dokument právnu silu, musí ho schváliť vyšší riadiaci orgán. Schválenie predpisov o organizácii sa spravidla vykonáva prostredníctvom administratívneho dokumentu materskej organizácie. Môže byť tiež schválená priamo vedúcim tohto orgánu bez príslušného dokladu.

Odporúčaná